Barcelona ve Messi arasında ipler gerildi! Tarihi ceza kapıda

Yayın tarihi: 1 Eylül 2020 Salı 12:37 pm - Güncelleme: 1 Eylül 2020 Salı 12:37 pm

Barcelona ile Lionel Messi arasındaki kriz devam ediyor. Takımının yeni tip koronavirüs testine katılmayan Messi, ilk antrenmana da çıkmadı. Böylece Barcelona yönetimi, Messi’ye tarihi bir para cezası vermeye hak kazanmış oldu.

İspanyol devi Barcelona ile Arjantinli yıldız Lionel Messi arasındaki ipler gün geçtikçe daha fazla geriliyor. Barcelona’nın sezon öncesi yaptırdığı sağlık kontrollerine katılmayan Messi, ilk antrenmana da çıkmadı. Manchester City’ye bonservis bedeli olmadan gitmenin hesaplarını yapan yıldız futbolcuya, Barcelona yönetiminin 1 milyon 250 bin Euro para cezası kesme hakkı bulunuyor.

Barcelona’nın, yıllık kazancı 60 milyon Euro olan Messi’ye, kesilebilecek en yüksek rakam olan maaşının 4’te 1’i tutarında ceza kesme hakkı var. Ancak Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu’nun, takımın gelmiş gelmiş en büyük futbolcusu olan Messi’ye ceza kesmeye gönülsüz olduğu ve gelişmeleri takip edeceği belirtildi.

DUDAK UÇUKLATAN TEKLİF

Yeni sezona oldukça sıkıntılı başlayan Barcelona, Messi kriziyle uğraşmaya devam ediyor. Takımdan ayrılma isteğini yönetime bildiren ve bedelsiz olarak Barcelona’dan ayrılmayı hedefleyen Arjantinli yıldız, tüm çabalara rağmen tavrından vazgeçmiyor. Barcelona’nın 700 milyon Euro serbest kalma maddesi dışında hiçbir teklifin kabul edilmeyeceğini açıkladığı Messi, buna rağmen Manchester City’ye bedelsiz transfer olabilmek için mücadelesini sürdürüyor.

Manchester City’nin, Arjantinli yıldıza 5 yıl için 500 milyon Euro’luk bir teklif yaptığı iddia ediliyor.

TESTE KATILMADI

Barcelona’nın corona virüsü nedeniyle sezon öncesi yaptırdığı testlere katılmayan Lionel Messi, takımın ilk antrenmanında da yer almadı. Testler sırasında tesislere gelerek Messi’nin yolunun gözleyen minik taraftarın yaşadığı büyük üzüntü de, 33 yaşındaki süperstarı etkilemiş gibi görünmüyor.

Antrenmana da çıkmayarak gemileri tamamen yakan Messi’nin bonservis bedeli olmadan Manchester City’ye gidip gidemeyeceğine İspanyol mahkemeleri karar verecek. Eğer Messi, transferi gerçekleştiremezse, Barcelona’nın kendisine kesmeyi düşündüğü, birçok futbolcunun maaşı, 1 milyon 250 bin Euro’luk para cezasını ödemek zorunda kalacak.