Barcelona kazandı Fenerbahçe Beko garantiledi! Euroleauge’de Türk derbisi

Yayın tarihi: 5 Nisan 2024 Cuma 10:25 am - Güncelleme: 5 Nisan 2024 Cuma 10:33 am

Barcelona’nın Maccabi Playtika Tel Aviv’i mağlup etmesinin ardından Fenerbahçe Beko, EuroLeague’de play-off’ları garantiledi. EuroLeague’nin 33. haftasında Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes karşı karşıya gelecek.

Barcelona’nın Maccabi Playtika Tel Aviv’i 92-89 yenmesiyle ilk 6’ya girmesi kesinleşen 20 galibiyete sahip Fenerbahçe Beko, normal sezonun bitimine iki hafta kala doğrudan play-off bileti aldı.

Bu sonucun ardından 22 galibiyete ulaşan Barcelona ve Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos AKTOR (21 galibiyet) da adını direkt olarak play-off’lara yazdırdı. Ayrıca Kızılyıldız’ı 89-86 yenen Olympiakos (21 galibiyet) ve Zalgiris’i 69-66 mağlup eden Monaco (22 galibiyet), doğrudan play-off oynama hakkı elde etti.

Fenerbahçe Beko Barcelona’yı farklı yendi

Daha önce 26 galibiyetle ligin zirvesindeki Real Madrid, play-off’ları garantileyen ilk takım olmuştu.

FENERBAHÇE BEKO’NUN PROGRAMI

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 2023-24 sezonu 33. hafta maçında Anadolu Efes’i konuk ediyor. 5 Nisan Cuma günü (yarın) 20.45’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak mücadele S Sport tarafından canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Ilija Belosevic (Sırbistan), Jordi Aliaga (İspanya), Arturas Sukys (Litvanya) hakem üçlüsü yönetecek.

TAKIMDA SON DURUM

Fenerbahçe, Turkish Airlines EuroLeague’de 32. hafta mücadelesinde Alba Berlin’i konuk etti. Fenerbahçe Beko, 29 Mart Cuma günü Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleden 103-68 galip ayrılarak 32. maçında 20 galibiyetini aldı. Fenerbahçe Beko’da Nigel Hayes-Davis 50 sayı ile yıldızlaşırken, bu performansıyla EuroLeague’de bir maçta en çok skor üreten oyuncu unvanını aldı.

Takımımızın Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. haftasında 2 Nisan Salı günü Beşiktaş Emlakjet ile Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynaması gereken karşılaşma, rakibimizin EuroCup yarı final serisi takvimi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Fenerbahçe Beko’da Yiğit Hamza Mestoğlu bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

 

Kaynak: AA