Barcelona deplasmanda Real Madrid’i darmadağın etti

Yayın tarihi: 21 Mart 2022 Pazartesi 1:02 am - Güncelleme: 21 Mart 2022 Pazartesi 1:02 am

La Liga’da El Clasico heyecanı sona erdi. Lider Real Madrid’in ev sahibi olduğu maçta Barcelona deplasmanda 4-0 kazanarak bitime 9 hafta kala 1 maç eksiği ile puan farkını 12’ye indirdi.

İspanya La Liga’nın 29. haftasında lider Real Madrid, Santiago Bernabéu Stadyumu’nda Barcelona’yı ağırladı. İlk yarısı ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğüyle tamamlanan maçı Barcelona, 4-0 kazandı. Karşılaşmada goller, Pierre Aubameyang (2), Ronald Araujo ve Ferran Torres’ten geldi.

Galatasaray Camp Nou’dan beraberlikle döndü Türkiye ülke sıralamadınsa Hırvatistan’ı yakaladı

Barcelona, 7 yıl sonra Bernabeu’da 4 gol atarken ezeli rakibi Real Madrid’in son 5 derbi galibiyet serisine son verdi. Alınan bu sonuçla birlikte Barcelona puanını 54’e çıkarttı. Real Madrid 66 puanda kaldı.

La Liga’nın 30. haftasında Real Madrid, Celta Vigo deplasmanına konuk olacak. Barcelona sahasında Sevilla ile karşılaşacak.

Maçtan dakikalar:

Maçın orta hakemi Juan Martinez Munuera ilk düdüğünü çalıyor ve maç başlıyor.

7′ l Federico Valverde ceza sahasının hemen dışında yerden kendisine gönderilen pası alıyor ve güzel bir vuruşla topu sağ alt köşeye gönderiyor. Marc-Andre ter Stegen harika bir refleksle bu şutu engelliyor.

12′ l Pierre-Emerick Aubameyang ceza sahasına girdi ve kalenin sağ tarafına çektiği güzel şutla kaleciyi geçmeye çalıştı, ama kaleci Thibaut Courtois aynı güzellikte bir kurtarış yaptı. Ousmane Dembele tarafından ceza sahası çizgisi civarından yapılan ani vuruş sol üst köşeye doğru gidiyor, ancak Thibaut Courtois güzel bir kurtarış yaparak topun ağlarla buluşmasını engelliyor.

Avrupa’da bir tek Galatasaray başardı

18′ l Ferran Torres ceza sahası çizgisinden sert bir şut çekiyor, ancak top sağdan dışarı gidiyor.

24′ l Ferran Torres ceza sahası içinde kendisine gönderilen akıl dolu pası kontrol ediyor ve önemli bir gol pozisyonu yakalıyor. Oyuncu şutunu çekiyor, ancak top rakip defans oyuncusundan dönüyor.

29′ l Ousmane Dembele topu Pierre-Emerick Aubameyang buluşturarak oyuncuya sadece ortada boşa çıkan kalecinin boş bıraktığı kaleye topu göndermek gibi basit bir iş bırakıyor ve oyuncu hata yapmayarak kalenin soluna doğru yaptığı kafa vuruşunda golü atıyor. Skor: 0-1

35′ l Pierre-Emerick Aubameyang çok önemli bir fırsatı kaçırıyor! Oyuncu penaltı noktasından kalenin ortasına yerden çok sert bir vuruş yapıyor, ancak kaleci Thibaut Courtois güzel bir kurtarışla bu topu çıkartıyor.

36′ l Vinicius Junior defans oyuncusunun müdahalesinin ardından ceza sahasında yerde kalıyor. Pozisyonu net olarak görmemiş olma ihtimali bulunan hakem devam işareti yapıyor.

38′ l Ronald Araujo, Ousmane Dembele tarafından kullanılan köşe vuruşunda yükselerek topla buluşuyor ve yere doğru yaptığı kafa vuruşunda topu kalenin ortasına gönderiyor, kaleci Thibaut Courtois bu topa hiçbir şey yapamıyor. Skor: 0-2

İlk yarı sona erdi.

İkinci yarı başlıyor.

48′ l Pierre-Emerick Aubameyang muhteşem pas yeteneklerini gösteriyor ve gönderdiği pasla topu Ferran Torres ile buluşturuyor, oyuncu ceza sahası içinden akıl dolu bir vuruşla topu sağ üst köşeden ağlara gönderiyor. Skor: 0-3

53′ I Hakem Juan Martinez Munuera VAR incelemesinden sonra golün geçerli olduğunu göstermek için santra noktasını işaret ediyor. Bu işaretle birlikte Barcelona oyuncuları golü çılgıncasına kutlamaya başlıyor. GOL! Pierre-Emerick Aubameyang kendisine gönderilen pası kontrol ediyor ve ceza sahası içinden yaptığı vuruşla kalesini terk eden Thibaut Courtois üzerinden ağlara gönderiyor.

73′ l Ousmane Dembele topu ceza sahası içinde kontrol ediyor ve topu az farkla soldan dışarı gönderiyor.

85′ l Lucas Vazquez defans oyuncusunu geçiyor ve ceza sahası içinden şutunu çekiyor, ancak top sağdan dışarı gidiyor.

90′ l Luka Modric iyi bir şut çıkartıyor, ancak top defans oyuncusuna çarpıyor. Kaleci için tehdit oluşturmayan bir şut daha.

Mücadelenin son düdüğü geldi ve Barcelona deplasmanda 4-0 kazandı.

Galatasaray Avrupa’ya veda etti