Barcelona Başkanı’ndan Messi açıklaması: 50 yılı tehlikeye atamayız

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2021 Cuma 4:01 pm - Güncelleme: 6 Ağustos 2021 Cuma 4:03 pm

Barcelona FC Başkanı Joan Laporta, “Messi’nin kalmasını istiyoruz ama sözleşme imzalayarak kulübün 50 yılını tehlikeye atamayız” dedi.

Arjantinli Lionel Messi ile İspanya’nın Barcelona kulübünün yaklaşık 20 yıllık beraberliğinin sona ereceğinin netleşmesi futbol dünyasında şok etkisi yaratırken, ilkin kulübün web sitesinden ‘mali ve yapısal engeller nedeniyle yeni sözleşme imzalanamadığı’ açıklaması yapıldı, ardından kulüp başkanı basın toplantısı düzenledi.

Barcelona FC Başkanı Joan Laporta, selefinden enkaz devraldıklarını ve ‘uzaylı’ süper starın ayrılmasından önceki yönetimin yanlış icraatlarını sorumlu olduğunu savundu. Barça Başkanı, Lionel Messi’nin Camp Nou’da kalmasını futbolcu kadar kendilerinin de istediğini, ancak İspanya futbol ligi La Liga’nın koyduğu kurallar uyarınca maaş koşulları bakımından marjları olmadığı için Messi ile yeniden sözleşme imzalayamadıklarını söyledi.

Lionel Messi, Barcelona’dan resmen ayrıldı

“TV YAYIN HAKLARINI 50 YIL BOYUNCU ETKİLER”

La Liga kurallarının daha esnek olması gerektiği ama kendilerinin kurallara uymak zorunluluğu bulunduğunu anlatan Laporta, bu şartlar altında ‘yeni sözleşmenin mali açıdan büyük riskler taşıyacağını, hem mali fair play kurallarına uyup hem de Messi ile imzalamaları halinde Barcelona’nın TV yayın haklarının 50 yıl boyunca etkileneceğini’ sıraladı.

“KULÜBÜN HAKLARINI İPOTEK EDEMEM”

Barcelona FC Başkanı, “Messi ile imzalamak için kulübün televizyon yayın haklarını 50 yıl etkileyecek bir sözleşmeyi kabul etmek lazım. Bu, kulübü 50 yıl boyunca riske atacak bir operasyon olur. Ben kulübü 50 yıl etkileyecek bir karar alamam. Kimse için kulübün haklarını ipotek edemem. Biz 122 yıllık tarihi olan bir kurumuz” dedi.

“KULÜP HER ŞEYİN VE HERKESİN ÜSTÜNDE”

“Bu kulüp 100 yaşından büyüktür, her şeyin ve herkesin üstündedir, tüm zamanların en büyük oyuncusunun bile. Kulübün önemi, oyuncuları, hocaları ve başkanları geçer” vurgusunu yapan Laporta, “Bizim için yaptığı her şey için [Leo]’ya her zaman müteşekkiriz” diye ekledi. (Sputnik)

Neymar’ın Messi paylaşımı transfer dedikodularını alevlendirdi