Barbaros Şansal’dan seçim yorumu: Türk halkı kibirden yoruldu

Yayın tarihi: 6 Nisan 2024 Cumartesi 4:05 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2024 Cumartesi 4:10 pm

Haber: Özlem Aktürk

Modacı Barbaros Şansal seçim sonuçlarını sürpriz bulmadığını, Türk halkının artık kibirden ve nobranlıktan yorulduğunu söyledi.

CHP’nin yıllar sonra birinci parti olarak çıktığı ve AKP’nin hezimete uğradığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor.

Moda tasarımcısı Barbaros Şansal TELE1 ekranlarında Başka Sohbetler’in konuğu oldu. Yeni tekli gösterisi ”Burada Olmaz”ı anlatan Şansal yerel seçim sonuçlarını da değerlendirdi.

”TOPLUM KİBİRDEN YORULDU”

Sık sık siyasi söylemleriyle gündem olan ünlü modacı seçim sonuçlarının sürpriz olmadığını söyledi. Şansal’ın açıklamaları şöyle:

”Pazar günü uyumadan yorucu bir yolculuk yaptım. 6.55 uçağı ile Berlin’den İstanbul’a geldim. Havalimanından çıktım gittim oyumu kullandım döndüm uçtum. Pazar akşamı baygın bir şekilde yatmışım. Seçim sonuçları sürpriz mi? Bazı yerler gerçekten sürpriz. Bana göre sürpriz değil. Çünkü yoruldu toplum. Neden yorgun toplum? Bu nobranlıktan yorgun, kibirden yorgun. İktidar muhalefet fark etmiyor. Terminoloji ‘den yoruldu halk. Ben insanların artık bir dinginliğe ihtiyacı olduğunu düşündüm. Nobran, koben bir devlet anlayışı 21. yüzyılda Türkiye’ye yakışmıyor. Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir. Tam bağımsızlık mücadelesi vermektedir. Bağımsızlığı tartışmalı konuma düşürülmüştür bazı uluslarası anlaşmalar nedeniyle. Halkın çok farkında olmadığı bazı ipotekler konulmuştur üzerimize. Yeniden temel kaynaklarımızın halkın yararına kullanılması gibi umut verici bir adımdır belediye seçimleri sonuçları. Ben artık Türkiye’de yaşamadığım için beni ilgilendiriyor. Artık gösterilerimi yapıyorum. Dün akşam kırmızı beyaz giyip çıktım.”

Barbaros Şansal’a hakarete ‘haksız tahrik’ten beraat!

Kaynak: TELE1