Barbaros Şansal: Artık boşandım Türkiye Cumhuriyeti’nden

Yayın tarihi: 8 Ocak 2022 Cumartesi 9:20 am - Güncelleme: 8 Ocak 2022 Cumartesi 9:20 am

Modacı Barbaros Şansal‘ı linç etmek isteyen TGS çalıanları dün beraat etti. Beraat kararının ardından ilk kez açıklama yapan Şansal artık Türkiye’e dönmeyeceğini, “Artık boşandım ben Türkiye Cumhuriyeti’nden” sözleriyle açıkladı.

Barbaros Şansal Reina katliamı sonrası isyan etmiş çektiği bir videoyla tepki göstermişti… Ancak kullandığı ifadeler birçok çevre tarafından hoşgörüyle karşılanmadı. Bu videoyu yayınladıktan  sonra yılbaşı için Kıbrıs’a giden Barbaros Şansal, sınır dışı edildi ve Türkiye’ye geri gönderildi.  Şansal Atatürk Havalimanı’na geldiğinde uçağın park yerinin değiştiği belirtildi. Uçaktan inen Şansal’a onlarca kişi yumruk ve tekmeyle saldırdı. Şansal bu saldırılardan beyaz bir otomobile bindirilerek kurtarıldı.

Barbaros Şansal’a organize linç girişimine beraat kararı

CEZASIZ KALDI

Yargılama tam 5 yıl sürdü. Bakırköy 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davada karar açıklandı. Mahkeme heyeti “basit yaralama,” “tehdit” ve “hakaret” suçlamalarıyla yargılanan 12 sanık hakkında beraat kararı verdi, bir sanık hakkında adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Sözcü’den Yusuf Demir’e konuşan Barbaros Şansal şu ifadeleri kullandı:

“KAPIMI KİLİTLEMİYORUM, ÇOK MUTLUYUM”

Karar açıklandı. Nasılsınız?
İyiyim, iyiyim… Nasıl olayım. İbretlik izliyoruz işte.

Neredesiniz şu an?
Kıbrıs’tayım. Kuzey Kıbrıs’ta yaşıyorum artık. Bir yıl oldu Türkiye’den ayrılalı…

Mutlu musunuz?
Çok mutluyum. İşim de var evim de var. Kapımı da kilitlemiyorum. Kapım açık. Burada arabamın bile üstünde duruyor anahtar…

Umarım buraya da sirayet etmez Türkiye’deki çılgınlık. Kıbrıs gayet medeni, çağdaş, laik bir toprak parçası yani… Mutluyuz huzurluyuz, güvendeyiz…

Türkiye’ye dönmeyi düşünmüyorsunuz yani?
Asla…