Banu Güven: Erdoğan o halıyı çekip aldı

Yayın tarihi: 25 Ekim 2021 Pazartesi 1:54 pm - Güncelleme: 25 Ekim 2021 Pazartesi 2:22 pm

Gerçeğin İzinde programına Almanya’dan konuk olan gazeteci Banu Güven, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 büyükelçiyi istenmeyen adam ilan etmesinin Almanya’daki yankılarını aktardı. Güven, haberin Almanya’nın gündemine ilk sıradan yerleştiğini belirtirken kamuoyunun şaşkınlık içinde haberi takip ettiğini ifade etti.

Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde programının bugünkü konuğu Gazeteci Banu Güven oldu. Güven, Erdoğan’ın 10 büyükelçiyi istenmeyen adam ilan edilmesinin dünya basınındaki yansıları hakkında konuştu.

Güven, Erdoğan’ın açıklamasının Almanya’da 1. haber olduğunu belirtti. Güven, “Avrupa Birliği içerisinde Almanya, Türkiye için ortalığı yumuşatıcı, ara bulucu bir rol üstlendi. Türkiye’nin bütün yaşanan krizlere rağmen en iyi diyalog kurabilen ülke Almanya idi ve şimdi Almanya’da bir hükümet değişikliği yaşanacak fakat öyle bir şey oldu ki daha burada hükümet kurulmadan Erdoğan, o halıyı çekip aldı. AKP ve iktidar tarafında önceki akşamdan beri kimsenin ağzını bıçak açmadı, Erdoğan’ın açıklamalarını destekleyen hiç kimseden ses yok.” dedi.

Erdoğan’ın iç politikada puan toplamaya çalıştığını belirten Güven, “İnsanların karnı aç ve bu, insanların karnını doyurmuyor!” dedi.