Banu Alkan hakim karşısına! “İbrahim Tatlıses’in de şarkısını okuyabilirim”

Yayın tarihi: 19 Haziran 2023 Pazartesi 1:00 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2023 Pazartesi 1:00 pm

‘Afrodit’ lakaplı şarkıcı ve oyuncu Banu Alkan’ın, müzisyen Nicole Rona’nın sesini izinsiz kullandığı iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı. Alkan 6 bin 80 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Şarkıcı Nicole Rona’nın Banu Alkan’a ‘Beyaz Orkide’ isimli parçanın nakaratındaki sesin kendisine ait olduğu gerekçesiyle açtığı davada mahkeme Alkan’ı ‘mali ve manevi haklara tecavüz’ suçundan 6 bin 80 lira adli para cezasına çarptırdı.

“BENİM ESERİMDE ONUN NE İŞİ VAR?”

Duruşmada savunma yapan sanık Alkan şöyle konuştu:

‘’Ben profesyonel çalışan bir sanatçıyım. ‘Beyaz Orkide’ isimli eserin söz ve müziği benim adıma kayıtlıdır. Eserin yönetmeni ve aranjörü kanser nedeniyle vefat etmiştir. Bu eser piyasaya çıkmadı. Müşteki, ‘eser piyasaya çıksaydı firmayı şikayet ederdim’ şeklinde konuşmuştur. Eserin nakarat kısmındaki ses bana aittir. Bu şarkıyı stüdyoda defalarca okudum. Nicole Rona, pilot okuma için stüdyoya gelmiştir. Nakarat kısmını izinsiz kullanmışım diyor. Benim eserimde onun ne işi var? Ben kazanç maksatlı bir şarkı okumadım. İbrahim Tatlıses’in de şarkısını okuyabilirim. Söz konusu şarkıyı ticari maksatla kullanmadım.” dedi.

Son sözü sorulan Alkan, ‘’Benim ses tonum dünyaca bilinen ses tonu. Beraatımı talep ederim’’ dedi.

Banu Alkan hakkında zorla getirme kararı