Bankacılarla görüşen Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan enflasyon mesajı

Yayın tarihi: 23 Haziran 2023 Cuma 6:08 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2023 Cuma 6:13 pm

Merkez Bankası Başkanı Erkan, Türkiye Bankalar Birliği yönetimiyle bir araya geldi. Erkan görüşme sonrası hem fiyat istikrarını hem finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceklerini söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetimiyle İstanbul Finans Merkezi’ndeki Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nde bir araya geldi.

Hafize Gaye Erkan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, bankacılık sektörüyle bir araya geldiklerini belirterek, “Çok verimli bir görüşme oldu. Bize sorunlarını ve makro ihtiyati çerçeveyi sadeleştirme sürecindeki taleplerini belirttiler. Şundan eminim ki hükümetimizin belirlediği ekonomik hedefler doğrultusunda enflasyonla mücadele etmek için tüm ekonomik birimlerimiz kollarını sıvamıştır. Bunu istikrarlı, kararlı, hedefe yönelik bir şekilde yapacağımızdan eminim” diye konuştu.

Fiyat istikrarının finansal istikrar için çok önemli olduğunu aktaran Erkan, hem fiyat istikrarını hem finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceklerini söyledi.

Kurlar coştu, Mehmet Şimşek İngilizce ve Türkçe tweet attı

Faiz arttı ama döviz durmuyor! Dolar 25’i aştı Euro 28’e dayandı