Balyoz’da davasında tanıklar için yeni karar

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2019 Perşembe 7:57 pm - Güncelleme: 29 Ağustos 2019 Perşembe 7:58 pm

Beraat kararıyla sonuçlanan “Balyoz Planı” davasında bazı sanıklara kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin haklarında dava açılan gazeteciler Mehmet Baransu, Yasemin Çongar, Ahmet Altan, Yıldıray Oğur ve firari sanık Tuncay Opçin’in yargılandığı davaya devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, davanın tek tutuklu sanığı Mehmet Baransu getirildi. Diğer sanıklar ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada katılanlar Suat Aytın, Cemal Temizöz, Dursun Çiçek ve taraf avukatları hazır bulundu. Sanık Mehmet Baransu savunmasında, “Yalan haberlerden dolayı 4,5 yıldır tutukluyum ben. Gizli belgeleri çalmaktan, tahrif etmekten değil, orjinal belgeleri yok etmekten yalan yere tutukluyum. Ancak ‘Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme’ suçundan fazladan 8 ay yatmış durumdayım. Bu davaların da davası olacak” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Baransu’nun savunmasını tamamlamamış olması, dinlenmemiş tanık olması, tanık üzerinde baskı kurma ihtimali olması ve kaçma şüphesi bulunması gerekçeleriyle tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, tanık olarak dinlenmeleri için sanık Mehmet Baransu’nun eski eşi Esra Konur, Ömer Konur, Bülent Çakmak’ın mahkemeye zorla getirilmesi için müzekkere yazılmasına hükmetti. Duruşma 10 Aralık’a ertelendi.