Balıklı Rum Hastanesi’ndeki yangın kontrol altına alındı

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2022 Perşembe 1:14 pm - Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 3:06 pm

Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi’nde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Balıklı Rum Hastanesi’nde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken hastalar tahliye edildi. Hastaneye İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra Bakırköy, Bahçelievler, Başakşehir, Zeytinburnu, Fatih, Kağıthane, Şişli, Beşiktaş ve diğer ilçelerden itfaiye ekipleriyle sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yangın bölgesine gitti.

Sağlık çalışanları, itfaiye erleri, zabıta ekipleri ve vatandaşlar, yaşlıları sedye ve tekerlekli sandalyelerle hastaneden uzaklaştırdı. Hastalar bölgedeki diğer hastanelere sevk edildi. Polis bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, yangın nedeniyle dumandan etkilenen vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti.

Hastalar tekerlekli sandalye, sedye yardımlarıyla, hatta kucaklarda hastaneden dışarı çıkarıldı.

HASTALAR BAŞKA HASTANELERE SEVK EDİLDİ

İstanbul Valiliği’nden hastaların başka hastanelere tahliye edildiği açıklaması yapıldı. Toplam 104 hasta tahliye edildiğini söyleyen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya,” Canla ilgili bir sıkıntımız, kaybımız, yaralanan vatandaşımız söz konusu değil. İtfaiye yetkililerinden aldığımız bilgi şu an için sebebini bilmiyoruz. Yangın tamamen kontrol altına alınıp soğutma çalışmalarından sonra yapılan incelemeler verecekleri rapor, yangının sebebini ortaya çıkaracak. Şu anda ilgilendiğimiz yangının çatıda başladığı ve söndürme çalışmalarının bir an önce tamamlanması” ifadelerini kullandı.

Tarihi binadaki yangın nedeniyle oluşan dumanlar İstanbul’un pek çok ilçesinden görüldü.

 İMAMOĞLU YANGIN BÖLGESİNDE

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangın yerine gitti. İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaşananları aktarmak için canlı yayın açtı. Yangın bölgesine gelen İmamoğlu hasta tahliyelerinin büyük oranda yapıldığı bilgisini verdi. İBB Başkanı, bölgede İBB’nin 78 araç 215 personeli olduğunu ve farklı kurumların da müdahale için orada bulunduğunu ifade ederken havadan müdahale için hazırda bekleyen helikopter olduğunun bilgisini de verdi.