Balıkesir’deki yurtlar da Ensar ve Türgev gibi vakıflara tahsis edilmiş

Yayın tarihi: 14 Ekim 2021 Perşembe 3:14 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2021 Perşembe 3:14 pm

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, TÜGVA dosyalarında yer alan yurtların, Ensar ve TÜRGEV gibi vakıflara tahsis edildiğini söyledi.

Ensar Aytekin konuyla ilgili, “Listelere bakınca, Balıkesir’de de benzeri durumları görüyoruz. Sındırgı’da İlim Yayma Cemiyeti’ne, Bandırma ve Edremit’te Ensar Vakfı’na, Karesi’de Önder İmam Hatipliler Derneği’ne, Altıeylül, Bigadiç ve Edremit’teki bazı yurtların da TÜRGEV’e geçtiğini görüyoruz” dedi.

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre, TÜGVA dosyalarındaki yurt tahsislerine dikkat çeken Aytekin, “Terör Örgütü FETÖ’nün el konulan yurtlarının Kredi Yurtlar Kurumu’na devredilmesi gerekirken, AKP’nin desteklediği vakıflara bırakılmış. Yayınlanan belgelere göre, el konulan yurtlar KYK’ya geçmemiş, doğrudan AKP’nin arka bahçesi olan vakıflara tahsis edilmiş. Öğrenciler sokakta barınamıyoruz diye isyan ederken, aileler kapı kapı yurt ararken, birileri saltanatını sürdürmüş. Bu yurtların devri KYK’ya yapılmalıydı. 3. kişi veya kurumlara hele hele vakıflara devredilmesi mala çöküp, sebepsiz yere kamuyu zarara uğratmaktır” dedi. Aytekin yayınlanan belgelerle ilgili, Bilal Erdoğan’ın mütevelli heyetinde olduğu TÜGVA’nın içine düştüğü durumu gözler önüne serdiğini sözlerine ekledi.

”YURTLAR DEVLETE GEÇSE, ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ DEVLETİN İMKANLARINDAN FAYDALANACAK”

CHP’li Aytekin, çok sayıda kişinin kamuda işe girmesi için torpil talebiyle başvurduğu TÜGVA’nın paralel bir yapılanmaya dönüştüğünü söyledi. Aytekin sözlerine şu şekilde devam etti:

”Yüzbinlerce aday, devlet memuru olabilmek için dirsek çürütürken, gecesini gündüzüne katıp çalışırken birileri toplu listeleri ulaştırarak kamuda iş başı yapıyor. Bu durum başlı başına bir skandaldır. Skandallar sadece kişilerin işe alınmasında değil. Birçok ilde terör örgütünün yurtlarına el konulmuştu. Bu yurtların devletin doğrudan da Kredi Yurtlar Kurumu’nun envanterine girmesi gerekirken, yayınlanan belgelere göre yandaş vakıfların bunları aldığı görülüyor.

Burada kamu zararı var. Bu yurtlar, devlete geçse; çok sayıda öğrenci devletin imkanlarından faydalanacak, devlet cüzi de olsa bir gelir elde edecekti. Ancak görüyoruz ki yandaş vakıflar buraları ele geçirmiş. Vakıflar, varlıklarını halka aktaran yapılardır. Halk için çalışırlar. Ama burada tam tersi durum var, vakıfları nasıl ihya ederiz diye düşünmüşler.”

 

TÜGVA belgeleri Meclis’e taşındı