Elazığ, İzmir… Türkiye’nin akciğerleri yanıyor! 2 köy tahliye edildi

Yayın tarihi: 20 Haziran 2024 Perşembe 5:29 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2024 Perşembe 11:46 pm

Haber: Haber Merkezi

Adana Aladağ, Elazığ Maden, Balıkesir’in Bigadiç, İzmir Bergama ve Çanakkele’nin Ezine ilçelerinde orman yangını çıktı. Çanakkale, Adana ve Balıkesir’de tarım arazisinde başlayıp ormana sıçrayan yangınlar kontrol altına alındı. Balıkesir’deki tarım arazisinde yangına neden olduğu iddia edilen biçerdöver sahibi gözaltına alındı. Çanakkale’de ise iki köy tahliye edildi.

Aladağ ilçesine bağlı Pos Mahallesi Kökez mevkiinde anız yakımı sonrası çıkan orman yangını 2 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışması sürüyor.

ELAZIĞ’DA ORMAN YANGINI

Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Gezin köyü Kışlacık mezrasındaki ormanda sabah saatlerinde, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yangın büyürken, ihbar üzerine bölgeye itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, jandarma ve belediye ekipleri sevk edildi.

Söndürme çalışmalarına, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait yangın söndürme helikopterleri de katıldı.

İZMİR’DE ORMAN YANGINI

İzmir’in Bergama ilçesi Ilgındere Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 4 uçak, 4 helikopter, 27 arazöz, 8 su ikmal aracı ve 6 dozer sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

ÇANAKKALE’DE İKİ KÖY TAHLİYE EDİLDİ

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde çöplükte çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle önce makilik alana, daha sonra da ormanlık alana sıçradı. İhbar üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı hava unsurları ile kara araçları sevk edildi. Yangına ekipler havadan ve karadan müdahaleyi sürdürürken, alevlerin tehdit ettiği Ezine’ye bağlı Kiremitoba köyünün ardından Aladağ köyü de tahliye edildi. Orman Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Çanakkale’deki orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu.

BALIKESİR’DE TARIM ARAZİSİNDE YANGIN

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde tarım alanında etkili olan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. İlçeye bağlı kırsal Esenli Mahallesi’nde bir evin yakınındaki tarım arazisinde biçerdöverle çalışma yapılırken yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede çevreye yayıldı. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünce bölgeye ekipler sevk edildi.

Orman yangınlarında son durum: Bakan’dan açıklama

SOĞUTMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Müdürlüğe bağlı 100 personelden oluşan ekip, 22 arazöz, 10 su ikmal aracı, 4 ilk müdahale aracı, 5 hizmet aracı, 2 dozer, 2 greyderle karadan, 3 uçak ve 2 helikopterle havadan alevlere müdahale etti. Yoğun çabalar sonucu yangını kontrol altına alan ekipler soğutma çalışmasına başladı.

BİR GÖZALTI

Yangına neden olduğu iddia edilen biçerdöver sahibi ise jandarma tarafından gözaltına alındı.

Kaynak: HABER MERKEZİ