Balıkesir’de son durum… Fark 10 bin, geçersiz oylar ise 31 bin 796!

Yayın tarihi: 2 Nisan 2019 Salı 9:24 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2019 Salı 11:31 pm

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı İsmail Ok, 31 Mart seçimlerine dair yaptığı açıklamada, “Resmi olmayan sonuçlara göre aradaki fark 9913 geçersiz oylar ise 31796’dır” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı İsmail Ok, Twetter hesabından 31 Mart seçimlerine dair açıklama yaptı. Ok açıklamasında, “Resmi olmayan sonuçlara göre aradaki fark 9913 geçersiz oylar ise 31796’dır. Oy pusulalarındaki parti logomuzun siyah renkli olması ve mührün logoya basıldığı oylarımızın neredeyse tamamı geçersiz sayılmıştır” dedi.

“TEK İSTEĞİMİZ MİLLİ İRADE’NİN TECELLİ ETMESİDİR”

“Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde tespit edilen usulsüzlükler ile ilgili itirazlarımızı seçim kurullarına yaptık. Tek isteğimiz Milli İrade’nin tecelli etmesidir. Şu anda partili partisiz herkes Milli İrade’nin Balıkesir’de gasp edildiğine inanmaktadır. Bizim tespitlerimiz ve itirazımızda bu yöndedir.”

“RESMİ OLMAYAN SONUÇLARA GÖRE ARADAKİ FARK 9913 GEÇERSİZ OYLAR İSE 31796’DIR”

Resmi olmayan sonuçlara göre aradaki fark 9913 geçersiz oylar ise 31796’dır. Oy pusulalarındaki parti logomuzun siyah renkli olması ve mühürün logoya basıldığı oylarımızın neredeyse tamamı geçersiz sayılmıştır. Birçok oy çuvalını sandık başkanlarının yanlarında başka bir görevli yada kolluk kuvveti olmadan seçim kurullarına teslime getirdikleri görülmüştür. Bir çok tutanakta sonuçlar ile toplam oy sayılarının uyuşmadığı birçok usulsüzlük tespit edilmiştir. Milli İrade’nin tecellisi adına bütün oyların hukuken tekrar sayılmasını istiyoruz . Balıkesir halkının iradesinin tecelli etmesi adına hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur”