Balıkçılar müsilajı TELE1’e anlattı: İhbar ettiğimiz için bize yasak koydular

Yayın tarihi: 10 Haziran 2021 Perşembe 7:22 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2021 Cuma 1:16 pm

Dilovası’nda Marmara Denizi’ndeki müsilaj manzarasını ve atık suların denize boşaltılmasını ekranlarınıza getirmiştik…TELE1 ekibi Dilovası’nda balıkçılara da mikrofon uzattı. Bu süreçten en çok etkilenenlerin başında gelen balıkçılar isyan etti…

Marmara Denizi’nde ekmeğini balıkçılık yaparak kazananlar bu süreçte elleri kolları bağlı destek bekliyor. Müsilaj nedeniyle balıkçıların ağ atamıyor.  Ağ atsalar bile balıklar müsilaj ile kaplı alandan uzaklaşıyor ya da ağlarını denizden geri çıkaramıyorlar. Balıkçılar aylardır boş ağlarla iskeleye geri dönüyor…

DENİZ KİRLİLİĞİNE BALIK ÖLÜMLERİ EKLENDİ

Müsilajla birlikte denizdeki canlılar da ölmeye başladı. Bunun sonucunda ise balık fiyatları tavan yaptı. Bir yandan da vatandaşlar deniz kirliliği sebebiyle balık tüketimi yapmama eğiliminde.

DİLOVASI’NDA BİR BALIKÇI TEK TEK MÜSİLAJIN NEDENİNİ ANLATTI!

Balıkçılar tüm yapılanların görmezden gelindiğini söyledi ve denizin müsilajla kaplı olmayan bölgelerinde balık tutmanın yasakladığını açıkladı.

Durumu TELE1’e anlatan bir balıkçı şunları söyledi:

“Şu denizin vaziyetini görüyorsunuz. Deniz perişan halde biz de perişan haldeyiz. Bizi ne dinleyen ne kollayan hiçbir yetkili yok. 4 aydır balık götüremiyoruz evimize, perişan haldeyiz. Ağlarımız müsilaj yüzünden kayboldu zaten balık da yok. Müsilaj için doğa afeti diyorlar, değil arkadaşlar. Bunlar fabrika, tersane, feribot atıkları. Gelip güneş doğarken bir görseler; feribotların denize neler boşalttığını ya da tersanelerin ya da uluslararası çalışan gemilerin boşalttıklarını… Küçük balıkçıyı neden istemiyorlar? İşte bu yüzden. Çünkü küçük balıkçı her şeyi görüyor, ihbar ediyor ya bu yüzden bize yasak koydular.”