Bakkal esnafı isyan etti: Bizi bitirmeye çalışıyorlar

Yayın tarihi: 12 Ocak 2022 Çarşamba 9:22 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 9:22 pm

Vatandaşlar zamlı ürünleri alamamaktan yakınırken bakkal esnafı da satamamaktan şikayetçi. TELE1 ekibine konuşan bir esnaf ” 10 yıl sonra bakkal diye bir şey kalmayacak” diyerek yaşadığı zorluklardan bahsetti.

Bakkal esnafının üst üste gelen zamlar nedeniyle alım gücü düştü. Sattığı malın yerine yenisini koyamayan bakkal esnafı “Bizi bitirmeye çalışıyorlar” dedi. Kabaran veresiye defterlerinin önüne geçemeyen bir esnaflar borçlardan da bir geri dönüş alamıyor. Rafları dolduramayan esnaf borçlarından da yakınarak artık veresiye defterlerini kapattığını söyledi.

GRAM ŞEKLİNDE ÜRÜN ALIYORLAR

Gelen zamlar nedeniyle artık lüks sayılan zeytinyağ, un gibi ürünler bir yana vatandaşların kahvaltılık ürünlerini bile gramla almaya başladığını söyleyen bir esnaf ” Adam zeytin alıyor 50 gram, peynir alıyor 50 gram. Dolar düştü diye indirim olacaktı biz indirim göremiyoruz. Gittikçe kötüye gidiyoruz. Bu şekilde giderse kepenkleri kapatacağız. Çocukların 1 liraya alacağı ürün kalmadı. Millet utanıyor bakkala çocuklarını getiremiyor” dedi.

TORUNUNA ÇİKOLATA ALMAK İÇİN PARA BİRİKTİRİYOR

Bir diğer vatandaş ise artık temel ihtiyaç ürünleri bile alamadığını söyleyerek ” Maddi durum yok, perişan olduk. 2 lira biriktiriyorum 4 liraya torunuma çikolata alıyorum.” dedi.

Bir annenin gözyaşları: Çocuğum bir şey isterken verememem beni öldürüyor