Bir aile daha siyanürle canına kıydı! Bakırköy’deki üç kişilik ailenin ölümünün altından borç çıktı

Yayın tarihi: 15 Kasım 2019 Cuma 9:40 am - Güncelleme: 15 Kasım 2019 Cuma 5:16 pm

Bakırköy Osmaniye’de bulunan bir dairede 1’i çocuk 3 kişinin cansız bedeni bulundu. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kaymakamlık siyanür tespit edildiğini açıkladı. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, “B.D.’nin internet siteleri üzerinden kayıtdışı ticari işlemler nedeniyle aşırı derecede borçlandığı, girdiği bunalımın etkisi ile önce eşinin ve çocuğunun zehirlenmesine sebebiyet verdikten sonra intihar ettiği değerlendirilmiştir” denildi.

Bakırköy Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, ”Osmaniye Mahallesi’nde şüpheli ölüm ihbarı alınmış söz konusu adrese intikal eden ekiplerimiz biri çocuk 3 kişinin cansız bedeni ile karşılaşmıştır. Olay ve nedeni ile ilgili araştırmalar devam etmektedir” denildi.

Olay yerinde  AFAD ekipleri de inceleme yaptı. Ölenlerin karı – koca ile çocukları olduğu öğrenildi. Bakırköy Kaymakamlığı, olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”15 Kasım 2019 Cuma günü saat 06.45’te 155 Polis İmdat Hattı’na yapılan İlçemiz Osmaniye Mahallesi Çoban Çeşme Sokak’ta şüpheli ölüm ihbarı üzerine bahse konu adrese ivedilikle intikal edilmiş, (Z.D), (B.D) ve (A.D) isimli biri çocuk 3 kişinin cansız bedeniyle karşılaşılmıştır.
Dairedeki koku nedeniyle AFAD (KBRN) ekipleri sevk edilmiştir. Ekip tarafından yapılan ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir.

Konu ile ilgili olay yerinde gerekli önemler alınmış olup, adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.”

Bakırköy’deki ailenin ölümünü TELE1’e değerlendiren CHP’li Ali Şeker: Herkes devletten alacaklı

 

Antalya’daki ‘yokluk intiharında’ Şimşek ve ailesi özel kıyafetli ekipler tarafından defnedildi, ailenin yakınları mezarlığa yaklaştırılmadı

Osmaniye Mahallesi’nde şüpheli ölüm ihbarı üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Olayın olduğu sokağı kapatan ekipler, binada bulunanları tahliye etti.

TELEFONUNDA KAYITLI MESAJ ORTAYA ÇIKTI

Baba Bahattin Delen’in telefonunda yapılan inceleme ise bir yakınına hitaben yazdığı ancak gönderilmeyen kayıtlı mesajda “Önce eşimi ve çocuğumu zehirleyip sonra kendim intihar edeceğim” yazdığı belirlendi.

Öte yandan cenazeler Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan alınarak, Alibeyköy Gasilhanesi’ne götürüldüi. Cenazelerin yarın öğle namazı sonrası Fatih Camii’nde düzenlenecek cenaze töreniyle son yolculuklarına uğurlanacakları öğrenildi.

BAŞSAVCILIK’TAN AÇIKLAMA: KAYITDIŞI TİCARET VE AŞIRI BORÇLANMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“15/11/2019 tarihinde saat 06:45 sıralarında 155 Polis İmdat hattına yapılan ihbarda, Bakırköy İlçesi, Osmaniye Mahallesi Çobançeşme Sokak adreslerindeki ikametgahlarında 3 kişinin cansız olarak bulunduğu bildirilmiştir.

Olayla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılarak ölen kişilerin cesetleri otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na kaldırılmıştır.

Yapılan soruşturma esnasında bu aşamada elde edilen tespitler doğrultusunda; İkametgahında ölü olarak bulunan A.D.’nin babası ve Z.D.’nin eşi konumunda bulunan B.D.’nin Bakırköy İlçesi Kumuycukent’teki işyerinde altın ticaretiyle uğraştığı ve bir takım internet siteleri üzerinden kayıtdışı ticari işlemler nedeniyle aşırı derecede borçlandığı, girdiği bunalımın etkisi ile önce eşinin ve çocuğunun zehirlenmesine sebebiyet verdikten sonra intihar ettiği değerlendirilmiştir.

Olay yerinde AFAD ekipleri tarafından gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır.

Soruşturma işlemleri Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir.” denildi.

“KOMŞULUĞU VE KENDİSİ DÖRT DÖRTLÜKTÜ”

Delen ailesinin komşuları Süleyman Alişan, Bahattin Delen için, “Çok iyi bir insandı, çocuğa acıyorum. Komşuluğu ve kendisi dört dörtlüktü. En son 2, 3 gün önce görüşmüştük. Her zaman görüşüyorduk” diye konuştu.

“BÖYLE BİR ŞEY YAPACAĞINI DÜŞÜNMEZDİK”

Mahalle bakkalı Mehmet Çevik, Bahattin Delen’in en son 2 gün önce alışveriş yaptığını ifade ederek, “Bahattin ağabeyi olarak biliyorum. Herhangi bir sıkıntılar olmayan çok temiz bir aileydi. Hâlâ olayın şokundayız. Ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Kelimeler boğazımıza düğümleniyor. Küçük çocuğu vardı daha okula yeni başlamıştı. En son alışverişini 2 gün önce yapmıştı. Ayak üstü sohbet etmiştik. ‘Çay içelim’ demiştim, ‘daha sonra içeriz’ dedi. Böyle bir şey yapacağını düşünmezdik. Durumu iyiydi, biz öyle biliyorduk” dedi.

AİLE BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak birkaç haftadır gündemde yer alan intihar vakaları karşısında derin üzüntü duymaktayız. Ayrıca bu vakaların kamuoyuyla paylaşım biçimleri, durumu daha hassas bir noktaya çekmektedir. Söz konusu olayları ve etkilerini araştırmak üzere Bakanlığımız tarafından bir araştırma komisyonu kuruldu. Araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla detaylı bir rapor hâlinde paylaşacağız.” denildi.