Evde bakım yardımı yatmadı yurttaşlar isyan etti

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2022 Perşembe 1:45 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2022 Perşembe 1:48 pm

Evde bakım yardımının ödeme sisteminde yaşanan sorunlar tepkilere neden oldu. İhtiyaçlarını karşılayamayan kişiler Bakan Derya Yanık’ın istifasını talep etti.

Evde bakıma muhtaç olan kişilerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için her ay düzenli olarak ödenen evde bakım yardımı bu ay çok sayıda yurttaşın hesabına yatmadı. Bazı illerde ödemelerin yapıldığı belirtilirken yetkililere ulaşamayan yurttaşlar medya ve sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalıştı.

BAKAN YANIK’TAN AÇIKLAMA

Düzenli olarak her ayın 15’inde ödenen aylıkların hesaplarına yatmadığını gören yurttaşlar yetkililere ulaşmaya çalışsa da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklama tepkileri artırdı.

Bakan Yanık açıklamasında, “Her ay düzenli bir şekilde yararlanıcıların banka hesaplarına yatırdığımız Evde Bakım Yardımlarının takip edildiği sistemde elektronik bir güncellemeye gidildi. Ödemeler yeni sistem üzerinden yatırılıyor” ifadelerini kullandı.

YURTTAŞLAR İSYAN ETTİ

Evde bakım yardımı ile geçimini sağlamak ve yakınlarını iyi koşullarda yaşatmak için çabalayan çok sayıda yurttaş tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi. İktidarı “sorumsuzluk” ile suçlayan yurttaşlar güncelleme hakkında önceden açıklama yapılmamasına, yapılan değişikliğin ödeme günü ile aynı tarihe getirilmesine dikkat çekti.

Öte yandan paylaşımlarda engelli atamaları, ihtiyacı olduğu halde yardım alamayan kişilerin sorunları ve sosyal hizmet çalışanlarının özlük haklarının verilmemesi üzerine mesajlar da yer aldı. Bazı yurttaşların Yanık’ı istifaya davet ettiği de görüldü.