Bakanlıktan ‘tedbirlere devam’ açıklaması

Yayın tarihi: 10 Haziran 2022 Cuma 9:27 am - Güncelleme: 10 Haziran 2022 Cuma 9:51 am

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sosyal medya hesabından Eşgüdüm ve Makro İhtiyati Tedbirler Hakkında Basın Açıklaması yaptı.

Hazine’den yapılan açıklamada önümüzdeki dönemde ihtiyatlı maliye politikalarına devam edileceğine vurgu yapılırken, serbest piyasa kurallarından ve TL varlıkların cazibesini artıracak uygulamalara devam edileceği ifade edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan anlaşılamayan ‘yeni adım’

Hazine’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son dönemde dünyayı etkisi altına alan küresel enflasyonist süreçten ülkemiz de etkilenmektedir. Bununla birlikte makro ekonomi politikamızda enflasyonla mücadele birinci önceliğini korumaktadır. Bu mücadelede kurumlar arası eşgüdüm önemi açık olup tüm kurumlarımız attığı adımlarda ortak mücadele anlayışıyla hareket etmektedir.

Bu çerçevede;

-Önümüzdeki dönemde ihtiyatlı maliye politikasına devam edilecek ve mal disiplinden asla taviz verilmeyecektir.

-Maliye politikasında program hedeflerinden sapmadan büyüme, istihdam ve özellikle gelir dağılımını önceleyen uygulamalar devam edecektir.

-Kamu harcamalarında etkinliği artırarak, tasarruf sağlanacaktır. Zorunlu kamu giderleri dışındaki tüm alanlarda kontrol süreçleri etkinleştirilecek, böylece kamu harcamalarında erkinlik artırılarak tasarruf sağlanacaktır.

-Makro ihtiyati tedbirler güncel ekonomi koşullar gözetilerek etkin ve dinamik bir şekilde alınmaya devam edilecektir.

-Serbest piyasa kurallarından taviz verilmeden, Türk Lirası’nın kullanımını ve cazibesini artıracak uygulamalara devam edilecek.

Beklentilerin yönetimi kapsamında ekonomide atılan adımlar ekonominin tüm paydaşlarıyla şeffaf ve eş zamanlı şekilde paylaşılacaktır.”

Bakanlığın anlam verilemeyen ekonomik adımını Oğuz Demir TELE1’e anlattı