Bakanlıktan Kılıçdaroğlu’na ‘Eskişehir Havalimanı’ yanıtı: Yalandır

Yayın tarihi: 31 Mart 2022 Perşembe 8:02 am - Güncelleme: 31 Mart 2022 Perşembe 8:03 am

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kılıçdaroğlu’nun sözleri üzerine “Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nın kapatılacağı yalandır; havalimanı hizmetine devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün partisinin grup toplantısındaki konuşmasında gündeme getirdiği bazı projelere ilişkin açıklamalarıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nın kapatılacağı yalandır; havalimanı hizmetine devam etmektedir” denildi.

Açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun “3 milyar dolara mal olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 9 milyar dolar veriyoruz” ifadesinin “yalan” olduğu savunularak, şunlar kaydedildi:

“26 Ağustos 2016 tarihinde milletimizin hizmetine sunulan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün, Kuzey Marmara Otoyolu ile birlikte toplam yatırım ve işletme süresi 10 yıl 2 ay 20 gündür. ‘Yap-İşlet-Devret’ modeli ile hayata geçirilen, İstanbul’un ve Marmara Bölgesi için oluşturulacak Marmara Otoyol Ringi’nin önemli parçalarından Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün inşaat maliyeti 818 milyon dolardır. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 138 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu Odayeri-Paşaköy kesimi için yapım, işletme, finansman, bakım-onarım ve yenileme maliyetleri toplam 7,18 milyar dolardır. Bu maliyete karşılık verilen garanti ise işletme yılı sonunda toplam 6,9 milyar dolardır. Şimdiye dek köprü için toplam 3,3 milyar liralık ödeme yapılmıştır.”

Kılıçdaroğlu: Bütün kadınlara sözüm var İstanbul Sözleşmesi’ni yürürlüğe koyacağız