Bakanlıktan et fiyatları açıklaması
23 Mart 2022 Çarşamba

Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu‘nun yüzde 48’lik zammı için “Kırmızı et piyasasını etkilemez” açıklamasını yaptı.
Et ve Süt Kurumu kırmızı et satış fiyatına yüzde 48 oranında zam yapmış, amacın da kuyrukları azaltmak olduğunu açıklamıştı. Konuyla ilgili bir açıklamada Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan geldi.
Bakanlık açıklamasında “Et ve Süt Kurumu’nun Türkiye genelindeki 18 satış mağazasında, nihai tüketiciye satılan ürünlerin fiyatlarında düzenlemeye gitmesi, kırmızı et piyasasını etkilememektedir” denildi.
Açıklamada, Et ve Süt Kurumu’nun satış mağazalarında yıllık kıyma ve kuşbaşı eti satışının 6 bin ton olduğu bildirildi. Bu rakamın Türkiye kırmızı et satışının yüzde 1’inin altında olduğu belirtilerek, “Bu nedenle Et ve Süt Kurumu’nun Türkiye genelindeki 18 satış mağazasında, nihai tüketiciye satılan ürünlerin fiyatlarında düzenlemeye gitmesi, kırmızı et piyasasını etkilememektedir. Yeni fiyat düzenlemesinden sonra, Et ve Süt Kurumu mağazalarında tüketiciye ulaştırılan ürünler piyasanın yüzde 15 altında satılmaktadır. Böylece Et ve Süt Kurum kıymayı 83 TL’den, kuşbaşını 92 TL’den piyasa fiyatının altında satışa sunmaktadır. Hükumetimiz ve Bakanlığımız üreticimizin ve tüketicimizin yanında olmaya ve her türlü desteği vermeye de devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.
Et zammı gerekçesine akıllara zarar açıklama: Çok uzun kuyruklar oluşuyordu
Benzer Haberler
Görevden alma kararları Resmi Gazete’de!
21/05/2022 0:42
Benzine bu kez indirim geliyor
20/05/2022 9:29
AKP’li belediyeden suya yüzde 35 zam
19/05/2022 14:53
Benzine büyük zam geldi! İşte son fiyatlar
19/05/2022 7:27
Üniversitede yemeğe gelen yüzde 100’lük zamma tepki yağdı
19/05/2022 6:51
Patatesin fiyatı tarlada 9 lira
18/05/2022 17:56