Bakanlık stada ‘kaçak bina’ dikti

Yayın tarihi: 13 Haziran 2022 Pazartesi 7:16 am - Güncelleme: 13 Haziran 2022 Pazartesi 1:34 pm

İzmir Menderes’te bulunan 19 Mayıs Stadı’na Gençlik ve Spor Bakanlığı iki katlı ‘kaçak bina’ dikti. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar konuyla ilgili yasal işlem yapılacağını açıkladı.

“Yenileme çalışması yapacağız” gerekçesiyle 2009-1019 yılları arasında Menderes Belediyesi tarafından kullanılan 19 Mayıs Stadı Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine geçti. Bazı bölümleri yıpranan ve tadilat gerekli olan 19 Mayıs Stadı için bakanlık, yenileme çalışması yapacağını söyledi.

Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez’in haberine göre, zemini düzeltilen ve tadilatı yapılan stadın giriş bölümüne iki katlı bina inşa edildi. İnşaat yapılırken belediyeye hiçbir başvuruda bulunulmadığı ve izin istenmediği öğrenildi. Şikâyet üzerine ortaya çıkan kaçak bina için elektrik ve ruhsat başvurusu da yapılmadı.

‘SİYASİ ÇIKAR UĞRUNA ELİMİZDEN ALINDI’ 

“Siyasi çıkar uğruna tahsisi elimizden alındı ve spor alanının girişine iki katlı kaçak bina yapıldı” diyen Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar “Projesi ve inşaat ruhsatı bile olmayan bu yapı ile ilgili bize resmi olarak bir başvuru yapılsaydı mevzuata göre izin verilirdi. Ama devletin bir kurumu bırakın izin almayı bölgeye gelip gizlice kaçak bina dikmiş. Konuyla ilgili şikâyetler var. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ve yasalar gereği buraya işlem yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Stadın yeniden belediyeye verilmesini de isteyen Kayalar “Halkımızın bir an önce eskisi gibi stattan yararlanabilmesini istiyoruz. Bu konunun siyaseti olmaz, öncelik vatandaş” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı köylü çocuklara verdiği sözü tutmadı!