Bakanlık harekete geçti! Öğrencilere ‘şehitlik bilinci’ aşılanacak

Yayın tarihi: 3 Mart 2020 Salı 8:40 am - Güncelleme: 3 Mart 2020 Salı 8:44 am

Milli Savunma Bakanlığı, “Genç nesillerde şehitlik ve gazilik bilinci oluşturmak” için harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile ortaokullarda, 16-27 Mart tarihleri arasında şehitlik ve gaziliğin onurunu vurgulayan konferanslar verileceği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, okullarda, şehitlik ve gazilik konularında konferans verilmesi talebini il milli eğitim müdürlüklerine iletti. Bakanlıktan il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, kent merkezlerinde bulunan ortaokullarda şehitlik ve gaziliğin onurunu vurgulayan konferanslar düzenlenmek istendiği ifade edildi.

MEB’in kaynağı yine İmam Hatiplere…

Milli Savunma Bakanlığı’nca hazırlanan ve 81 il milli eğitim müdürlüğüne gönderilen yazıda, şu ifadelere yer verildi:

“Geleceğimizin teminatı olan genç nesillerde vatan, istiklal, şehitlik ve gazilik bilincini oluşturma yönünde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen eğitimlere katkı sağlamak maksadıyla Türkiye genelindeki ortaöğretim okullarında Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Şehitler Günü’nün anlam ve önemini içeren, şehitlik ve gaziliğin onurunu vurgulayan konferanslar verilecektir.”

MEB, Bedir, Uhud ve Hendek savaşlarıyla 15 Temmuz’u bir tuttu

OKULLAR BELİRLENDİ

BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, İl milli eğitim müdürlükleri, Milli Savunma Bakanlığı’ndan gelen talep doğrultusunda ilçe milli eğitim müdürlüklerinin konferans için uygun olan okulların listesini bildirmesini istedi. Müdürlüklerden, “Acele” ibaresi ile gönderilen yazıda, “Konferansların verilmesine uygun nitelikte işitsel ve görsel yayın sistemi ile salonu olan okullar tespit edilerek, listelerinin müdürlüğe gönderilmesi gerekmektedir” denildi.

MEB öğretmen, veli ve öğrencileri ahlakını ‘sorgulayacağı’ kongre yapacak

AFYONCU DA KONUŞACAK

İktidara yakın bir gazeteye 16 Nisan Referandumu’ndan hemen önce, “Başkan seçemediğimizden birçok Türk Devleti yıkıldı” başlıklı yazı yazan Erhan Afyoncu’nun rektörü olduğu Milli Savunma Üniversitesi’nin 2019 yılında düzenlediği, “Şehitlik ve Gazilik” konferanslarına 4 bin ortaokul öğrencisi katıldı. Konferanslarda Rektör Afyoncu da konuşmacı olarak yer aldı.