Bakanlık Erdoğan’ın vaadinin tersini yaptı!

Yayın tarihi: 12 Nisan 2023 Çarşamba 10:10 am - Güncelleme: 12 Nisan 2023 Çarşamba 10:10 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuda mülakatı kaldıracaklarını vaat ettiği gün MEB yayınladığı yönetmelikte mülakatın esas alınması kararı aldı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuya personel alımında tartşmalara neden olan sözlü sınav(mülakat) uygulamasını kaldıracaklarını söylemesinin ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da mülakatı kaldıracaklarını söylemesi gündemdeki yerini koruyor.

Fakat Recep Tayyip Erdoğan’ın bu vaadini dile getirdiği gün Milli Eğitim Bakanlığı’nın(MEB) bu vaadin tam tersi bir biçimde bir yönetmelik yayınladı.

Cumhuriyet’in haberine göre Resmi Gazete’de yayımlanan MEB Teftiş Kurulu Yönetmeliği’nde “sözlü sınavın belirleyici olduğu” ve “sistemin tek kişiye bağlandığı” ortaya çıktı.

Yönetmeliğin teftiş kurulu başkanı üzerine inşa edilmiş bir sistem olduğunu vurgulayan eğitimci Özgür Bozdoğan, “Müfettiş yardımcılığıyla ilgili temel belirlemelerden bir tanesi daha önce de eleştirdiğimiz MEB müfettiş yardımcılığı sınavına girmek için 35 yaş altı olma şartı. Öğretmenlik gibi deneyime dayalı bir meslekte; mesleki denetimi yapacak müfettiş yardımcılarının bu şekilde yaş sınırıyla belirlenmiş olması ayrı bir mesele” ifadelerini kullandı.

Müfettişlik kadrolarının belirlenmesinde mülakatın esas alınmasına dikkat çeken Bozdoğan, “Ülke yönetimindeki bir kişiye dayalı sistem, milli eğitimdeki denetime de sirayet etti” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘mülakat’ yanıtı