Bakanlık duyurdu: İş yerleri bayramda saat kaça kadar açık olacak?

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2021 Salı 3:34 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2021 Salı 3:34 pm

Ramazan Bayramı nedeniyle tam kapanma süresi boyunca açık olan iş yerlerinin saatlerinde değişikliğe gidildi. Bayramın ilk günü 24 saat esasına göre çalışacak firmaların ramazanın sona ermesiyle 01.00’e kadar paket servis yapacağı belirtirken market, manav ve kasapların 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacağı duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı’ndan Ramazan Bayramı açıklaması

Şehit aileleri, arife ve bayramın 1. gününde kısıtlamadan muaf olacak

Kabine Toplantısı’nın ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında duyurduğu tam kapanma süreci devam ederken İçişleri Bakanlığı’ndan yeni bir karar geldi.

Bakanlık 17 Mayıs sabah 05.00’te sona erecek tam kapanma kapsamında Ramazan Bayramı süresince araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemiş ve tatlıcılardan 10.00-17.00 saatlerinde gidilebileceğini duyurdu.

Fırınlar ile bunların ekmek satan bayilerinden ise gün boyunca temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri belirtildi. Söz konusu işyerleri, aynı saatler arasında siparişlerini adreslere paket servis şeklinde de ulaştırabilecek.

İçişleri Bakanlığı’nın ilgili genelgesi gereği yeme-içme yerleri ile çevrim içi yemek sipariş firmalarının çalışma saatinde 13 Mayıs Perşembe günü itibarıyla değişikliğe gidilecek.

01.00’E KADAR PAKET SERVİS

Ramazan Bayramı’nın birinci gününe kadar 24 saat esasına göre paket servis şeklinde hizmet verebilecek bu iş yerleri ile firmalar, ramazanın sona ermesiyle saat 01.00’e kadar paket servis yapabilecek.