Türk diplomat sınırda 5 milyon euro değerinde eroinle yakalandı

Yayın tarihi: 22 Aralık 2020 Salı 8:55 am - Güncelleme: 22 Aralık 2020 Salı 9:58 am

Türkiye’nin eski Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz sınır kapısında piyasa değeri 5 milyon Euro olduğu belirtilen 100 kilogram eroinle yakalandı.  Sınır Kapısında otomobilinde 100 kilo eroinle yakalanan Veysel Filiz’in tutuklandığı olay 15 gündür basından gizlendi.

Eski Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz’in otomobilinde yaklaşık 100 kilo eroin maddesi bulundu. İddiaya göre aynı zaman Avrupa Yozgatlılar Federasyonu Başkanı olan Veysel Filiz, 9 Aralık tarihinde Türkiye’den Bulgaristan’a giriş yaparken Hamzabeyli sınır kapısında Gümrük Muhafaza ekiplerinin yaptığı arama sırasında ailesinin de bulunduğu otomobilin bagajında 100 kg eroin ile yakalandı.

Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan ailesiyle birlikte yurtdışına çıkış yapmak isteyen Veysel Filiz’in otomobilinde uyuşturucu madde bulunduğu ihbarı yapıldı. İhbar üzerine Veysel Filiz’in otomobili gümrükte ince aramaya tabi tutuldu. Aracın gizli bölmesinde piyasa değeri yaklaşık 5 milyon Euro olan 100 kilo eroin ele geçirildi.

İddiayı önca İddiayı LeMonde’un eski İstanbul muhabiri Guillaume Perrier paylaştı.

‘DUYULMASIN’

Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliği’nde Basın Müşavirliği görevinde bulunan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, meslekten ihraç edilen Veysel Filiz’in, Yozgat’ta bulunan yakınları, olayın bir komplo olduğunu öne sürdüler. Filiz’in de, açtığı davaları kazandığını ve bir ay içinde görevine döneceğine söylediği öğrenildi.

Sınır kapısında uyuşturucu yakalandığında bunu basına açıklayan gümrük yetkilileri, bu kez farklı bir uygulama yaptı. Uyuşturucu olayının duyulmaması ve basına bu konuda kesinlikle bilgi sızmaması talimatı verildi. Talimat gereği olayla ilgili basına bilgi sızmamasına özen gösterildi. Yaklaşık 15 gün önce meydana gelen kaçakçılık olayı da bu yüzden şimdiye kadar gizli kaldı.

Eski basın müşaviri Veysel Filiz, uyuşturucu kaçakçılığından tutuklandı. Filiz’in, kısa süre önce de Yozgat’ta yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, kendisinin Fetullahçı olmadığını, ancak Fetullahçıların komplosu sonucu meslekten ihraç edildiğini söyledi. Filiz, yakında görevine döneceğini de belirtti.

Oğlu: Babama komplo kuruldu

Belemtürk Genel Yayın Yönetmeni Cihan Çöl’e konuşan Veysel Filiz’in oğlu Fırat Filiz’in babasına kumpas kurulduğunu savunurken, olayla ilgili dosyaya gizlilik geldiğini söyledi. “Bir dönem Brüksel Basın Müşaviri olarak görev yaptığı sırada geçirdiği soruşturma sonrası görevinden açığa alınan eski Brüksel Basın Müşaviri Veysel Filiz’in Bulgaristan Hamzabeyli sınır kapısında kendisininde içinde bulunduğu arabanın zula diye tabir edilen bölümünde yüksek miktarda eroin yakalanması ile ilgili olarak oğlu Fatih Filiz, Belemtürk Genel Yayın Yönetmeni Cihan Çöl’e, babası Veysel Filiz’e komplo kurulduğunu söyledi.Fatih Filiz, 9 Aralık tarihinde meydana geldiği iddia edilen olayla ilgili olarak, “Şuan da bir soruşturma yürütüldüğü doğrudur. Fakat dosyada gizlilik kararı olduğu için süreçle ilgili olarak size fazla detaylı bilgi veremeyeceğim.”

Veysel Filiz kimdir?

Strazburg Üniversitesi Türkoloji bölümünden mezun olmuştur. Birçok Sivil Toplum Kuruluşunda mücadele veren ve özellikle Müslüman Toplulukların Temel Haklarını savunma alanında öne çıkan Veysel Filiz, Avrupa Konseyi Uluslararası STK’lar Konferansı yönetiminde 5 yıl görev yapmıştır.

Bu çalışmalarının akabinde, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığının teklifi üzerine ”Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşavirliği” görevini üç yıl boyunca yürütmüştür.

Filiz, Avrupa’nın İslamofobi’yle mücadele kuruluşu olan Sosyal Uyum için Avrupalı Müslümanlar Girişimi – EMISCO’nun sözcülüğünü, Avrupa Yozgatlılar Federasyonu’nun Genel Başkanlığını ve Gönül Elçileri Uluslararası Farkındalık ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin Onursal Başkanlığı görevlerini yürütüyor.,

AGİT, Birleşmiş Milletler, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi gibi hükümetlerarası kuruluşlardaki çalışmalarıyla 2018 yılında Avrupa’nın en etkin lobicisi ödülüne layık görülmüştü.