Bakanlık devreye girdi! AKP’li Başkan’ın hiç işe gitmeyen kızına 251 bin lira maaş ödediği ortaya çıktı

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2019 Salı 11:18 am - Güncelleme: 6 Ağustos 2019 Salı 11:29 am

Eski Şanlıurfa Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın kızına toplam 251 bin lira maaş ödendi. Bakanlığın ise geri istediği ortaya çıktı.

 

Şanlıurfa Ceylanpınar Belediye eski Başkanı Menderes Atilla’nın kızı Tuğçe Atilla’nın, 5 yıldır hiç işe gitmeden maaş aldığı ortaya çıktı.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, iki yıl önce dolarların saçıldığı düğünle gündem olan Tuğçe Atilla babasının başkan olduğu dönemde istisnai kadrodan belediyede özel kalem müdürü yapıldı. Tuğçe Atilla’nın işe gitmediği, mesai takip çizelgesinde adının bile olmadığı belirlendi.

AKP Milletvekili Ravza Kavakçı için çift maaş iddiası!

SINAVSIZ İŞE ALINDI

Ceylan Pınar’dan AKP’li Menderes Atilla’nın dönemini kapsayan İçişleri Bakanlığı 2019 raporuna göre; Atilla’nın kızı Tuğçe Atilla 2015 yılı haziran ayında özel kalem müdürü olarak sınavsız işe alındı. Daha sonra da mühendis ve işletmen kadrolarına atandı.

BAKANLIK MAAŞI GERİ İSTEDİ

29 Mart 2019 tarİhİne kadar da hiç işe gitmedi. Son seçimde Ceylan Pınar Belediyesi’ni AKP’li Abdullah Aksat kazanmıştı. İçişleri Bakanlığı müfettişleri, başkanın kızına ödenen toplam 251 bin 803 liralık maaşın geri alınmasını istedi.

Tuğçe Atilla 2017 yılında İstanbul’da avukat Halit Karagün ile evlenmiş, nikah şahitliklerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile dönemin Tarım ve Köy İşleri Bakanı Eşref Fakıbaba yapmıştı.

Nikaha Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Sakarya Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ve Şanlıurfa’nın 6 İlçe belediye başkanı da katılmıştı.