Bakanlık bin lira vermek için proje bekliyordu cenazesi geldi! Müzisyen işsizlikten canına kıydı

Yayın tarihi: 17 Aralık 2020 Perşembe 10:38 am - Güncelleme: 17 Aralık 2020 Perşembe 10:45 am

Koronavirüs nedeniyle aylardır işsiz olan, bağlama sanatçısı Duran Ay yaşamına son verdi. Duran Ay’ın ölümü sanat dünyasının tepkisini çekti.

Geçimini müzik yaparak sağlayan Duran Ay’ın koronavirüs nedeniyle 10 aydan bu yana işsiz olduğu belirtildi. Ay’ın vefatı başta ailesi olmak üzere sanat camiasını yasa boğdu. Sanatçılar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un müzisyenlere aylık bin TL destek vereceğiz açıklamasına tepki gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan müzisyene ‘dev’ destek: 3 ay boyunca aylık 1000 lira

Duran Ay’ın vefatı ile ilgili açıklamada bulunan sanatçı Kutsal Evcimen, “Yıllardan beri tanırım, aynı sahneleri paylaştık. Açıkçası şok oldum, hiç de beklemezdim, neşeli, yaşama enerjisi ile dolu olan biriydi.  Duran Ay sadece saz çalan, değerli, beyefendi bir çocuktu. Bir müzisyene, bir sanatçıya yakışır bir insandı. Çok üzüldüm. Bir insan, bir sanatçı hayatını kaybetmiş, canına kıymış kimse hala bir şey yapmıyor. Bu davranışın çoğalmaması için bir önce önlemler alınmalı. Yıllarını saza, bağlamaya adamış sanatçılar kolay yetişmiyor. Müzisyenler çok yalnız, yetim kaldı. Ben bunu kabul etmiyorum” diye konuştu.

Ayna’nın solisti Erhan Güleryüz’den Bakan Ersoy’a: Sen bana video gönder, ben sana bin TL vereyim

 

Duran Ay’ın vefatının ardından sanatçılar Bakan Mehmet Nuri Aksoy’un “müzisyenlere 3 ay boyunca bin TL vereceğiz” sözlerine tepki gösterdi: