Bakanlık açıkladı: ABD ile altyapı kurulum çalışmalarına başlandı

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2019 Salı 6:23 pm - Güncelleme: 13 Ağustos 2019 Salı 6:23 pm

ABD ile Türkiye arasında varılan mutabakat sonrası Şanlıurfa’da kurulan ‘Müşterek Harekat Merkezi’nde görevlendirilecek Amerikalı askerlerin kente ulaşmasının ardından Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ‘Şanlıurfa’ya gelen ABD’li 6 kişilik heyet ile altyapı kurulum çalışmalarına başlanmış; kritik fonksiyonların tesisi sağlanmıştır’ denildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ABD ile Türkiye arasında varılan mutabakat sonrası Şanlıurfa’da kurulan “Müşterek Harekat Merkezi”nde görevlendirilecek Amerikalı askerlerin kente ulaşmasının ardından açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada,  “Suriye kuzeyinde ABD ile koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölge kapsamında Şanlıurfa’da kurulacak Müşterek Harekât Merkezinin faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Şanlıurfa’ya gelen ABD’li 6 kişilik heyet ile altyapı kurulum çalışmalarına başlanmış; kritik fonksiyonların tesisi sağlanmıştır. Müşterek Harekât Merkezi’nin tesisi ve faaliyetlerinin bir an önce başlamasına yönelik çalışmalar zaman gecikmesine mahal vermeden sürdürülmektedir” denildi.