Bakanlığın 125 milyon kira ödediği ev sahibine dava

Yayın tarihi: 9 Aralık 2019 Pazartesi 11:35 am - Güncelleme: 9 Aralık 2019 Pazartesi 11:35 am

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yıllardır yüklü miktarda kira ödediği 33 katlı gökdelenin sahipleri hakkında, FETÖ üyeliği iddiasıyla dava açıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 7 yıldır 125 milyon kira ödediği 33 katlı gökdelenin sahipleri hakkında, FETÖ üyeliği iddiasıyla dava açıldı. Bakanlığın gökdelene yaklaşık 7 yıldır bugünkü değerle 125 milyon lira kira ödediği de hesaplandı.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, VİA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın sahipleri Bayraktarlar hakkında dava açtı. Aile Bakanlığının hizmet verdiği gökdelenin de sahibi olan Ali, Mehmet ve Coşkun Bayraktar kardeşlerin, terör örgütü FETÖ ile irtibatlı oldukları öne sürülürken, iddianamede şüphelilerin Bank Asya hesaplarına para yatırıp, FETÖ’cü vakıflara yardım yaptıkları bilgisine de ulaşıldı. Bayraktarlar İnşaat firması hakkında hazırlanan FETÖ iddianamesi, devletin yıllarca bu şirkete kira ödediğini de ortaya koydu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2012 yılında Fatma Şahin’in bakanlığı döneminde şirketin VİA Twins adıyla yaptığı 33 katlı 2 kuleden birine kiracı olarak yerleşmişti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) soru önergelerine de konu olan kira bedeli 2013 yılında aylık 680 bin, 2014 yılında aylık 785 bin ve son olarak 2015 yılında ise 850 bin liraya kadar yükseldi. Mehmet Bayraktar, aylık 850 bin liralık kirayı düşük bulmuş, devletin binayı boşaltması halinde daha yüksek fiyatla kiracı bulabileceğini belirtmişti.