Bakanlığı biten Mehmet Özhaseki aktif siyaseti bıraktığını açıkladı: Milletimizden helallik istiyorum

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2024 Cuma 11:39 am - Güncelleme: 5 Temmuz 2024 Cuma 11:39 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, görevinden ayrılmasının ardından memleketi Kayseri’ye geldi aktif siyaseti bıraktığını açıkladı. Özhaseki “Milletimizden helallik istiyorum. Benim her türlü hakkım helal olsun” dedi.

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sona eren bakanlık görevinin ardından memleketi Kayseri’ye geldi. Özhaseki’yi Kayseri Havalimanı’nda Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, partililer ve vatandaşlar karşıladı.

Özhaseki ” Doğruluktan ayrılmadık. Kamunun, yetimin malını kendi malımızdan ve canımızdan aziz bildik. Milletin malını, menfaatlerini kollamak dışında hiç kimseyi kollayalım diye bir derdimiz olmadı. Çok şükür bugün de artık aktif siyasi hayatı noktalıyoruz” diye konuştu.

Özhaseki açıklamasında şunları kaydetti:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki istifa etti

“MİLLETİMİZDEN HELALLİK İSTİYORUM”

Memleketi Kayseri’de yaşamaya devam edeceğini belirten Özhaseki, şöyle konuştu burada yaptığı açıklamada “Milletimizden helallik istiyorum. Benim her türlü hakkım helal olsun. Geriye doğru baktığımda vicdanımı sızlatan bir kötülük hiç yapmadığım gibi hizmetle dolu bir ömrü görmenin de mutluluğu içerisindeyim. Buraya kadar teşriflerinden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Kayseri’mizde olacağız. Burası bizim baba ocağımız. Her bir köşesinde hatıramız var. Hem çocukluktan hem sonraki hizmet döneminden. Hafta başında pazartesi günü vakıf kuruluşuyla ilgili dilekçemizi de veriyoruz. Aile vakfımızı kuruyoruz. Orada bundan sonra öğrencilere burs vereceğiz. Özellikle kimsesiz, yetim ve gariplere burs vermeye devam edeceğiz. Eğitimlerine devam etmeleri için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Zaten vakıf hizmetlerinden gelmiştim. Yeniden vakıf hizmetlerine dönüyorum. İnşallah böylece ömrümüzü tamamlarız.” ifadelerini kullandı.

BAKANLIĞI MURAT KURUM’A BIRAKMIŞTI

2019 yerel seçimlerinde Ankara’dan AKP’nin adayı olan Mehmet Özhaseki, CHP’li Mansur Yavaş karşında seçimi kaybetmişti. Bir süre AKP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Özhaseki Murat Kurum’dan boşalan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine getirilmişti. 2024 seçimlerimde Murat Kurum AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmuş ve CHP’li ve mevcut  Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu karşısında büyük bir yenilgi almıştı. Son olarak da Murat Kurum yeninden Çevre ve Şehircilik Bakanı olurken Mehmet Özhaseki aktif siyaseti bıraktı.

Murat Kurum Mehmet Özhaseki’den görevi devraldı

Kaynak: HABER MERKEZİ