Bakanın ‘Kanal İstanbul’ iddiası boşa çıktı: İBB ses kaydını yayınladı!

Yayın tarihi: 28 Aralık 2019 Cumartesi 10:58 pm - Güncelleme: 28 Aralık 2019 Cumartesi 11:01 pm

Kanal İstanbul adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında süren tartışmaları bitirecek ses kaydını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabından yayınladı yayınladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul’un, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuyla ilgili yaptığı açıklamada, ÇED raporunun görüşüldüğü toplantıya İBB temsilcisinin de katıldığını ifade ederek, İBB temsilcisinin ÇED raporuna imza attığını ileri sürmüştü.

Bakan Kurum’un açıklamasına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun’dan itiraz gelmişti.

Murat Ongun, Bakan’ın açıklamasını yalanlayarak, “İBB, 28 Kasım’daki toplantıya katılmış ve tüm itirazlarını raporla açıkça sunmuştur. Katılım imzasının, ÇED Raporu imzası gibi sunulmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

İBB kanadı, toplantıda bulunan İBB Temsilcisi Gürkan Akgün’ün toplantıda Kanal İstanbul hakkındaki çekincelerini ve eleştirilerini aktardığını duyurmuştu.

SES KAYDI YAYINLANDI

Tartışmaların ardından Gürkan Akgün’ün o toplantıda yaptığı konuşmanın ses kaydını Murat Ongun, sosyal medya hesabından paylaşarak iddiayı yalanladı.

Ses kaydına göre, Akgün toplantıda yaptığı konuşmada, Kanal İstanbul’a ait planların İstanbul’un tarım ve orman alanlarına, su havzalarına büyük zararlar vereceği uyarısını yaparak, “Dolayısıyla bizim bu planlara açıkçası olur vermemiz mümkün değildir” ifadelerini kullanıyor.