Türkiye’de test edecek! Aşı 11 Aralık’a yetişecek mi?

Yayın tarihi: 4 Aralık 2020 Cuma 10:54 am - Güncelleme: 4 Aralık 2020 Cuma 11:16 am

Koronavirüsle mücadelede en önemli araç olarak görülen aşı Türkiye’de de merakla bekleniyor. 11 Aralık’ta uygulamaya başlanacağı söylenen Çin aşısının Türkiye’de de incelenecek olmasına rağmen, uygulamaya bir hafta kala henüz bir gelişme yaşanmadı. Aşının ara raporlarının 11 Aralık’a kadar yetişip yetişmeyeceği merak konusu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ahmet Hakan’a verdiği röportajda, Aşı için nihai onayı dünya sağlık Örgütü’nün vereceğini belirterek” Aşı, Türkiye’de de Halk Sağlığı ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu laboratuvarlarında incelenecek. “Faz 3” ilgili Çin aşısının ara raporları henüz açıklanmadı. Bir hafta-on gün sonra açıklanmasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Bakan Koca neden Çin aşısını seçtiklerini açıkladı

 

Aşının, ara onaylar çıkmadan uygulamaya başlanmayacağını belirten Koca, “Bütün ara onaylar alınmış olsa dahi biz uluslararası akredite olan Halk Sağlığı ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuzun laboratuvarlarında titizlikle incelemeler yapacağız. Bu incelemelerde aşının güvenlik testlerinin olumlu çıkması gerekiyor. Eğer aşı, ülkemiz standartlarına uygun bulunursa erken kullanım iznini vereceğiz. Aşı uygulaması, ancak bu aşamadan sonra olacak.” dedi. Bakan Fahrettin Kocanın bu açıklaması akıllara “11 Aralık’a yetişecek mi?” sorusunu getirdi.

11 Aralık’ta Türkiye’de uygulanmaya başlanacağı söylenen Çin aşısı zorunlu olmayacak.