Bakan Ziya Selçuk: “İdam ve ilahi” görüntülerini onaylamıyorum

Yayın tarihi: 23 Mart 2020 Pazartesi 4:49 pm - Güncelleme: 23 Mart 2020 Pazartesi 4:58 pm

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk EBA TV’de yayınlanan Adnan Menderes’in idamı ve ilahi görüntüleri hakkında “Güvenip denetleme ihtiyacı duymadığım ekip hazırladı, o görüntüleri ben de onaylamıyorum.” diyerek yanıt verdi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uygulamaya geçirilen uzaktan eğitim sisteminde, çocuklara ders aralarında Adnan Menderes’in idamı ve ders arasında ilahi izletildi. EBA TV’de yayınlanan sahneler, velilerin tepkisini çekti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise bu tepkilerin ardından sosyal medyadan açıklama yaptı.

EBA TV’de ders arası ‘idam ve ilahi’

“GÖRÜNTÜLERİ BEN DE ONAYLAMIYORUM”

Bakan Selçuk, görüntüleri kendisinin de onaylamadığını ifade ederek, “Bir haftada üç yeni kanal kurup içeriklerini hazırlamak için ben ve ekibim büyük bir gayretle çalıştık. Dersleri merkez alarak yüzlerce çekiminn tamamını kontrol ettik. Bu yoğun süreçte, üzülerek ifade ediyorum ki, görev dağılımında kendilerine güvenerek denetleme ihtiyacı duymadığım ekibin hazırladığı etkin saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum.” dedi.