Bakan Yumaklı: Orman yangınlarının 69’u kontrol altına alındı, 6 aktif yangın var

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2024 Cumartesi 11:21 am - Güncelleme: 17 Ağustos 2024 Cumartesi 11:21 am

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarının 69’unun kontrol altına alındığını ve 6 aktif yangın olduğunu belirtti. Yumaklı, İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki orman yangınının enerjisinin düşürüldüğünü söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yamanlar Seyirtepe’de gazetecilere açıklama yaptı. Yumaklı, ülke genelindeki orman yangınlarına ilişkin bilgi verdi.

Yumaklı, önceki gün ve dünden devam eden yangınlar olduğunu ifade ederek, “Orman yangınlarının 69’u kontrol altına alındı, 6 aktif yangın var” dedi.

İzmir Ödemiş ve Aydın Didim’deki yangınların kontrol altında olduğunu kaydeden Yumaklı, Bolu Göynük yangınının enerjisinin düşürüldüğünü, arazi yapısının çok sarp olması nedeniyle müdahalenin zorluklarla yürüdüğünü söyledi.

Duman nedeniyle görüş alanının düştüğünü belirten Yumaklı, “Bir süre böyle devam edecek, arkadaşlar söndüre söndüre ve soğuta soğuta devam edecekler” dedi.

Yumaklı, Karabük Ovacık ve İzmir Yamanlar’daki yangınların da enerjilerinin düşürüldüğünü dile getirdi.

Yangın dehşetini gösteren uydu fotoğraflarında dikkat çeken ayrıntı! Hep ormana dayanmış yerleşim yerleri

‘KOMPLE ETKİLENEN ALAN YAKLAŞIK 1600 HEKTAR CİVARINDA’

Yamanlar Sancaklı Mahallesi yakınında dik vadiler ve sarp alan olduğuna dikkati çeken Yumaklı, şu bilgileri verdi:

“Oraya hava araçları müdahale edemiyor. Karadan arkadaşlarımız bütün gece boyunca müdahaleleri yaptılar. Şu anda orası devam ediyor. Şehri ilgilendiren herhangi bir husus kalmadı. Duman tespit ediyorsunuzdur, küller geliyor. Bu dumanın bir bölümü hemen yakınımızdaki Büyükşehir Belediyesinin çöp aktarma tesisi ile alakalı ve onun etrafındaki 1-2 bina, onların dumanı geliyor şehre. Yani halihazırda yangınla ilgili şehri tedirgin edecek herhangi bir husus söz konusu değil.

İzmir Yamanlar için söylüyorum, etkilenen alan, bunun içerisinde kırsal alanlar, açık alanlar var, orman alanından bahsetmiyorum. Komple etkilenen alan yaklaşık 1600 hektar civarında. Bunun ne kadarının orman alanı olduğu ve ne kadarı hasar gördüğünü arkadaşlarımız bilahare açıklayacaklar. Halihazırda 2 uçak ve 11 helikopter müdahale etmeye devam ediyorlar.”

İzmir’deki yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı!

Kaynak: AA