Bakan Yanık: İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararımızın endişe verici olduğu bilincindeyiz

Yayın tarihi: 15 Haziran 2022 Çarşamba 9:43 am - Güncelleme: 15 Haziran 2022 Çarşamba 9:43 am

Kadınlara Yönelik Ayrımcılığın Önlenmesi (CEDAW) Komitesi 82. oturumuna katılan Bakan Yanık, “İstanbul Sözleşmesi‘nden çekilme kararımızın endişe verici olduğu bilincindeyiz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cenevre’de yapılan Kadınlara Yönelik Ayrımcılığın Önlenmesi (CEDAW) Komitesi’nin 82. oturumuna katıldı.

Yanık oturumda, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ilişkin “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararımızın endişe verici olduğu bilincindeyiz. Kadına yönelik şiddete yönelik mücadele kararımızda bir adım bile geri adım atmadık” ifadelerini kullandı.

‘BİR ADIM BİLE GERİ ATMADIK’

Yanık, şunları söyledi:

“İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararımızın endişe verici olduğu bilincindeyiz. Kadına yönelik şiddete yönelik mücadele kararımızda bir adım bile geri adım atmadık. Tüm politikalarımızda adalet ve eşitliği sağlama misyonuyla, mevcut zorluklara etkin çözüm sunan bir strateji benimsiyoruz.

Bu konudaki sorumluluğumuz, belli koşullara dayanan hizmetleri belirlenen araçlarla sunmanın ötesindedir. Kadın-erkek eşitliğinin sağlanması mevzu bahis olduğunda, isteklere ve güncel ihtiyaçlara göre kullandığımız yöntem ve araçlarda esneklik gösterilmesini önemli buluyoruz. Önceden katıldığımız İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararımız, yöntem ve araçların değiştirilmesine dayanıyor.”

Danıştay Savcısı İstanbul Sözleşmesi için mütalaasını açıkladı