Bakan Yanık: 99’dan sonra çok afet oldu, hatırlamıyoruz çünkü hemen müdahale edildi

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2021 Cumartesi 7:39 pm - Güncelleme: 28 Ağustos 2021 Cumartesi 7:39 pm

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada”99’dan sonra aslında çok afet oldu, hatırlamıyoruz. Çünkü hemen müdahale edildi, hemen vatandaşın yaraları sarıldı” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş’taki ziyareti sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık, “Türkiye cesametinden bağımsız olarak, nüfusundan, toprak genişliğinden ve ekonomisinden bağımsız olarak çok büyük ve kudretli bir ülkedir. Türkiye gerçekten Türkiye’den büyüktür. Bunu özellikle gözünü ve kalbini bize çevirmiş toplulukları gördüğümüzde daha çok anlıyoruz. Cumhurbaşkanımız Bosna Hersek’teydi. Kendisinin programını izlerken, tamamen insiyaki, tamamen doğal duygularla onun etrafından halkalanmış Bosnalı kardeşlerimiz Sırp, Hırvat siyasetçi de dönüp, ‘biz sadece sana güveniyoruz’ diyor. Dolayısıyla bu güven tarihten kaynağını alan bir güven. Bu güvenin karşılığını da Türkiye Cumhurbaşkanımızın şahsında bütün dünyaya tek tek gösterdi ve gösteriyor. Biz Türkiye’nin 81 ilinin tamamında nerde durduğumuzu, hangi toprağı çocuğu olduğumuzu, hangi sorumluluğu taşıyan insanlar olduğumuzu bilerek bu toplumu, bu ülkeyi birkaç daha ileriye taşıyacağız. Bugüne kadar yaptıklarımızın ötesine taşıyacağız” dedi.

Ülke genelinde yaşanan sel ve yangın gibi afetlere de değinen Bakan Yanık, afetlere müdahalenin hemen yapıldığını söyledi. 1999 yılında yaşanan depremin hafızalardan silinmediğini de söyleyen Bakan Yanık, dikkat çeken şu sözleri sarf etti:

“Son 1 aydır maalesef ülkemizin değişik bölgelerinde afetler meydana geldi. Yangın ve sel baskınları oldu. Herkes 99 depremi afetini anlattı, dedim ki, 99’dan sonra aslında çok afet oldu. Hatırlamıyoruz çünkü hemen müdahale edildi, hemen vatandaşın yaraları sarıldı. Biz hala 99 yılını hatırlıyoruz çünkü ağır travmalar yaşandı. Toplumun değer yargılarıyla bilgiyle, hikmetle geleceğe taşınması bugünü okuyarak gençlerimizi geleceğe taşıyacağız. Geçlerimiz geleceğimizdir. Gençlerimizin de yaşadıkları ülkeyi, toplumu ve zamanı iyi anlayarak bu topluma karşı sorumlulukları ve vazifeleri yerin getirdikleri sorumlulukları var. Dolayısıyla Karşılıklı olarak bunu geliştirmek noktasında da Kahramanmaraş bir numune şehir olma özelliği taşıyor”

Bakan Yanık: Sel bölgesine 50 milyon TL kaynak aktardık