Bakan ve yardımcıları değişti ama hala ormandan anlayan yok!

Yayın tarihi: 29 Haziran 2022 Çarşamba 8:45 am - Güncelleme: 29 Haziran 2022 Çarşamba 8:45 am

Eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ormanla ilgisi olmayan dört bakan yardımcısı, halefi Vahit Kirişçi tarafından değiştirildi fakat yeni yardımcıların da ormanlarla ilgisi yok.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre; Eski Tarım Orman Bakanı Bekir Pakdemirli döneminde binlerce hektar orman alanı yanarken, Pakdemirli’nin dört Bakan yardımcısının da ormanla ilgisi ve eğitiminin olmadığı belirlenmişti. İşletme Fakültesi mezunu olan Pakdemirli’nin yerine yeni Bakan olarak Ziraatçı Vahit Kirişçi getirildi. Kirişçi dört Bakan yardımcısını da değiştirdi. Ancak yeni gelen yardımcıların da ormanla ilgisi ve eğitimin olmadığı anlaşıldı.

Erdoğan ve Bakan Kirişçi’nin ilginç diyaloğu

MAAŞLARI 59 BİN LİRAYI AŞIYORDU

Ormancılık konusunda hiçbir yetkinliği bulunmayan eski Bakan yardımcıları 30 bin 275 TL maaş ile kurul üyeliği ile birlikte 44 bin 505 lira aylık alıyorlardı. Yeni yardımcıların maaşları ise 59 bin lirayı aşıyordu.

Barış Saylak: Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü, veteriner. Milas Belediyesi’nde mezbaha sorumlusu ve nikah memurluğu görevinde bulundu. 2019’da AKP’den Muğla Milas Belediye Başkan Adayı oldu.

 

Nihat Pakdil: Veteriner. AKP eski Milletvekili Nevzat Pakdil’in kardeşi

 

İbrahim Yumaklı: İşletme bölümü mezunu, TV yöneticiliği ile Anadolu Ajansında yöneticilik yaptı.

 

Veysel Tiryaki: AKP’li Altındağ eski belediye başkanı, kamu yönetimi mezunu. Kaymakamlık ve vali yardımcılığı yaptı.

 

Ebubekir Gizligider: Avukat- AKP eski milletvekili.