Bakan Varank’tan yandaş yazar Fuat Uğur’a: Tetikçilik yapıyor

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2022 Cuma 8:22 am - Güncelleme: 29 Temmuz 2022 Cuma 8:22 am

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, elektrikli traktör için yazılımı üreten tek şirketle neden görüşmediğini sorduğu bakan Mustafa Varank’ın açtığı dava nedeniyle icralık olduğunu açıkladı. Mustafa Varank da Fuat Uğur’un tetikçilik yaptığını söyleyerek kendisine gönderdiği tekzibi sosyal medyada paylaştı.

 

Yandaş Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, “Elektrikli traktör kavgamın bana bedeli icra takibi ve haciz oldu” başlıklı yazısında ‘Elektrikli traktör ne zaman üretime geçecek’ sorusuna “Elektrikli traktör benim ilgi alanımda değil. Elektrikli traktörü gerekirse TOGG yapar” ifadeleriyle cevap veren Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye de tepki göstedi. Uğur, “Çiftçinin mazot kaynaklı maliyet girdileriyle canının yandığı, tedarik zincirinde hep akaryakıt maliyetlerinin gündeme getirildiği şu dönemde tarım ürünlerindeki fiyat artışları acaba ilgi alanında mı Sayın Bakan’ın onu merak etmekteyim. Oysa elektrikli traktör bir buçuk yıl öncesinden çiftçiye ulaşsaydı çok farklı olabilirdi her şey.” dedi.

‘VARANK PARANIN HELAL PARA OLUP OLMADIĞINI DÜŞÜNSÜN’

Uğur, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın mazotlu traktör üreten sanayicilerle bir araya gelerek elektrikli traktör hakkında açıklama yaptığı toplantıya, elektrikli traktörü üreten sanayici Önder Yol’un neden çağrılmadığını sorması üzerine ‘tetikçi’ diyerek hakaret ettiğini ve dava açtığını söyledi.

Ümit Özdağ ve Mustafa Varank sosyal medyada kapıştı!

BAKAN VARANK SOSYAL MEDYADAN CEVAP VERDİ

Kendisine ait resmi sosyal medya hesabından açıklama yapan Mustafa Varank Fuat Uğur’a ‘tetikçi’ diyerek yüklendi. Varank açıklamasında ” Yalan yanlış bilgilerle açıkça iftira edeceksin… Tetikçilik yapıp itibar suikastı yapmaya çalışacaksın… İşin doğrusunu anlatan tekzibi yayınlayıp özür dilemeyeceksin… Bir yalanı düzeltmek 3 yıl sürecek… Ondan sonra ceza alınca da vay efendim niye böyle oldu!” ifadelerini kullandı.

Mustafa Varank belgeleri de paylaştı: