Bakan Varank Güneş Sistemi’ni tartışan gençlerle buluştu: “Onları gökyüzü ile muhatap edeceğiz”

Yayın tarihi: 25 Nisan 2022 Pazartesi 1:23 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2022 Pazartesi 1:40 pm

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Konya’da Güneş Sistemi hakkında yaptıkları tartışma ile sosyal medyada büyük bir ilgi gören gençlerle buluştu. Varank, “Gökyüzü gözlem şenliğine gelin beraber yıldızları Ay’ı gezegenleri temaşa edelim…Onları gökyüzü ile muhatap edeceğiz” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Kapsül Teknoloji Platformu Zindankale Yerleşkesi’nin açılışına katıldı.

GÜNEŞ SİSTEMİ’Nİ TARTIŞAN GENÇLERLE BULUŞTU

Bakan Varank,  açılıştan sonra Güneş Sistemi hakkında yaptıkları tartışma 2020 yılında sosyal medyada gündem olan Hasan Hüseyin Karaoğlu, Furkan Şaban Sarı, Nurullah Yıldız ve Murat Seyit Kağnıcıoğlu ile görüştü. Kağnıcıoğlu, 2 yıl önce çekilen videoda tartışmanın astronomiden çok uzak konuda başladığını, daha sonra gök cisimlerine ve hareketlerine geldiğini söyledi.

Gençlerle bir süre sohbet ettikten sonra konuşan Bakan Varank, “Gökyüzü gözlem şenliğine gelin beraber yıldızları Ay’ı gezegenleri temaşa edelim…Bu gençlerimiz, o videodan sonra bu işin aslını ve doğrusunu öğrenmek için Konya Bilim Merkezi’ne gitti. Mevsimler nasıl oluşuyor? Onu orada öğrenmişler. Arada küçük kaçırmalar oldu. Konunun daha iyi anlaşılması için Teknofest’e götüreceğiz. Tekrar gökyüzüyle muhatap edeceğiz. Gökyüzü Gözlem Şenlikleri’miz var. Bu gençlerimizi aynı zamanda burada da misafir edeceğiz. Beraber Ay’ı, yıldızları ve gezegenleri izleyeceğiz. Astronomi konuşacağız ve bilgilerimizi pekiştireceğiz” dedi.

 

Bakan Varank: Yozgat’a bilim merkezi kuruyoruz