Bakan Uraloğlu olası İstanbul depremi için “tahliye planı var” dedi!

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2023 Cuma 12:04 pm - Güncelleme: 25 Ağustos 2023 Cuma 12:04 pm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’da olası bir depreme ilişkin hükümetin tahliye planı olduğunu öne sürdü. Uraloğlu “Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul’un aort damarı gibi. İstanbul’da bir tahliye planımız var” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, olası bir depreme hazırlık için Bakanlığın İstanbul’da yürüttüğü çalışmaları anlatarak tahliye planlarının olduğunu söyledi.

Uraloğlu, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ve haber müdürleriyle Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü’nde bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Olası depreme hazırlık için İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün askı halatlarını yenilediklerini ifade eden Uraloğlu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) için çalışmaların devam ettiğini belirterek “Özellikle otoyollar üzerindeki viyadüklerin deprem güçlendirmelerini yapıyoruz” diye konuştu.

Marmara depremi İstanbul’u nasıl etkileyecek? Prof. Dr. Okan Tüysüz’den 4 ayrı senaryo!

“İSTANBUL’DA DEVAM EDEN BİR ÇALIŞMA VAR”

Uraloğlu, “Köprüden geçerken dikkat edin, hemen o kirişlerin altına böyle ilave çelik plakalar koyulmuştur, eğer orada kiriş düşerse tamamen devre dışı kalmasın, onun üzerine düşsün diye. Dolayısıyla bu tespitleri yaptık ve devam ediyoruz, şu anda da bu anlamda İstanbul’da devam eden bir çalışma var” ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, İstanbul’da tahliye planları üzerine de değerlendirmelerde bulunarak, “Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul’un aort damarı gibi. Biz Kınalı-Malkara dediğimiz Çanakkale istikametinden tahliye ve acil yardımı sağlamış olacağız. Aynı şekilde Osman Gazi Köprüsü’nden ve Kuzey Marmara Otoyolu’ndan da sağlayacağız. İstanbul’da bir tahliye planımız var” dedi.