Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi. 

Milliyetçi Hareket Partisi'nde dün Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 3 milletvekilinin istifa dilekçelerinin kabul edildiğini duyurdu. Açıklamaların ardından istifa eden vekillerle ilgili altın kaçakçılığı iddiaları ortaya atıldı. Altın kaçakçılığı yaptığı için MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından partiden uzaklaştırıldığı ileri sürülen vekiller, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a soruldu.

Tunç, "Yargımıza intikal etmiş bir adli soruşturma söz konusu değil" diye cevap verdi.

"KILIÇDAROĞLU İLE İLGİLİ 9 DAVA VE 5 SORUŞTURMA VAR"

Tunç, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açılan davayla ilgili şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza ağza alınmayacak, toplumun kabul etmeyeceği ifadelerden dolayı soruşturma açılmıştı. Silifke'de Erdemli'de gerçekleşen bu konuşmalarda dosyalar birleştirilmiş, dava devam ediyor. Siyasetçilerimizin konuşmalarını yaparken, yapıcı siyaset yaptıklarında kazançlı çıkacaklarını ifade ediyoruz. Şu anda Kılıçdaroğlu ile ilgili devam eden 9 dava ve 5 soruşturma var."

"Bu soruşturmaları bu kovuşturmaları bahane eden Kılıçdaroğlu yine hakaretlerine devam ediyor." diye konuşan Tunç, "Siyasetçilerimiz için bir ibret vesikasıdır." diye konuştu.

NASUH MAHRUKİ'NİN TUTUKLANMASI

Tunç'un açıklamaları şöyle:

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle zaman zaman adli soruşturmaların yapıldığını görüyoruz. Gerçek hayatta bir hareket bir beyan suç teşkil ediyorsa, sosyal medya yoluyla yazılı ya da görsel basınla paylaşılması da suç teşkil eder. Dolayısıyla yargımızda sosyal medya paylaşımlarında bir suç unsuru görürse soruşturma başlatıyor. Tabi burada bizim bu paylaşımların suç teşkil edip etmediğini değerlendirecek olanlar yargı mensupları.

Bu paylaşımları sizler okuyorsunuz. İktidarın seçimleri sahtekarlıkla kazandığına dair ifadeler var. Sığınmacı altında milyonlarca teröristin Türkiye'ye geldiğini ve bunların Türkiye'yi iç savaşa sürükleyeceğine yönelik ifadeler var. Bu ifadeler çok tehlikeli. Bunlar yargının suç unsuru olarak gördüğü ifade şeklinde değerlendirildi ve soruşturma başlatıldı. Seçimlerin nasıl şeffaf yapıldığını hep birlikte görüyoruz. Bizler oy kullandığımız sandıkta kimlerin oy kullandığını isim isim görüyoruz. Yine sandık tutanaklarını YSK sitesinde hepimiz görüyoruz. Bunun suç teşkil edip etmediğine karar verecek olan yargımızdır. Hukuka saygı göstermek gerekir. Yargı, paylaşımlarında suç unsuru gördü. Hukuk devletinde yargı sürecine saygı gösterilmeli.

MECLİS'TEKİ GERGİNLİK

Husumetli aileler minibüste karşılaştı, araçtan inip kavga ettiler! 5 yaralı Husumetli aileler minibüste karşılaştı, araçtan inip kavga ettiler! 5 yaralı

Diğer konu dün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanımıza sözlü ve fiili saldırıları kabul etmek mümkün değil. Milletimiz bu tür hareketlerden rahatsız olur ve yeri geldiğinde cevap verir. Her söyleyeceği bir şey varsa özgürce söyleyebilir. Bu şekilde engellemelerle, toplantı için saatinde orada olan bakanımızı engellmeye çalışmak, ona fiili saldırıda bulunmak demokraside olan şeyler değil.  Çirkin eylemlerle hiçbir yere varılamaz. 

YASA DIŞI BAHİS SORUŞTURMALARI

Yasadışı bahir ve kumar ülkemizin önemli bir problemi. Yargıya intikal eden çok sayıda soruşturma söz konusu. Bu konuda kanunumuz var. Gençlerimizi ve çocuklarımıız korumamız lazım. Dolayısıyla buradaki caydırıcılığı sağlamamız lazım. Hangi soruşturma ne aşamada tek tek aktaramayız tabi. Kim kanunu ihlal eden bir durum içindeyse sıfatına bakılmaksızın yargı gerekçi soruşturmaları yapar, suçu varsa gerekli cezaları çekerler.