Bakan Selçuk: Yarıyıl tatilini öne almak senaryolar arasında

Yayın tarihi: 11 Aralık 2020 Cuma 11:26 am - Güncelleme: 11 Aralık 2020 Cuma 11:34 am

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılmasıyla tarihiyle ilgili, “4 Ocak bizim için umut vaad eden bir tarih açıklamasında ifade etmek istediğim, okulların bir an önce açıklaması yönünde bir talebim var” dedi. Selçuk, “Yarıyıl tatilini öne almak senaryolar arasında bulunuyor” ifadesini kullandı.

NTV’ye soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Selçuk, “4 Ocak bizim için umut vaad eden bir tarih açıklamasında ifade etmek istediğim, okulların bir an önce açıklaması yönünde bir talebim var” dedi. Selçuk, “Yarıyıl tatilini öne almak senaryolar arasında bulunuyor” diye konuştu.

Bakan Selçuk’un konuşmasından öne çıkanlar:

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Önümüzdeki hafta Kabine toplantısında bu konu tekrar değerlendirmeye alınacak. Bu tür kararları almak tamamen veriye bakma gerekliliği doğuruyor. Okulların açılmasını biz de istiyoruz ama duruma bakılacak. Muhtemel senaryolar değerlendirilip okul kararı verilecek.

”4 OCAK İYİMSER BİR TAHMİN”

4 Ocak bizim için umut vaad eden bir tarih açıklamasında ifade etmek istediğim, okulların bir an önce açıklaması yönünde bir talebim var. Tüm bunlara baktığımda 4 Ocak iyimser bir tahmin.

YARIYIL TATİLİ ÖNE ALINACAK MI?

Yarıyıl tatilini öne almak senaryolar arasında bulunuyor. Biz çocuğumuzun eline basılı karne vermek istiyoruz. Tüm şartlara karşı da hazırlıklarımı sürdürüyoruz.

AŞILAMA

Elbette değerlendirmeler yapıyoruz, Sayın Bakan’la da Bilim Kurulu ile de istişaremiz oldu. Bir ön mutabakat var. Bu süreç nasıl işleyecek bunun çalışılması gerekiyor ki şu anda çalışılıyor. Kabine toplantısında yapılan çalışmalarla da bu durum netliğe kavuşur. Öğretmenlerin bir an önce aşılanması için çalışma sürüyor.

TABLET DAĞITIMI

Aslında 150 bine yakın tablet dağıtımı oldu. Bu tabletler dağıtıldı. Aralık’ın 14-21-28’inde tekrar bir süreç başlıyor. 300 bin civarında tekrar verilecek. Ocak ortasına kadar 500 bin bitmiş olacak. Tüm dünya ülkeleri tablet istiyor, tedarikçiler tarih vermekte zorlanıyor. Biz 4 ayrı tedarikçi ile anlaştık.

EBA’YA ERİŞİM SIKINTISI

Mart ayından bu yana sadece bir kez sıkıntı yaşandı. Bu olabilir, bundan sonra da olabilir.

SINAVLAR NASIL OLACAK?

Kalanlar için tek bir sınav yapacağız. Yüzyüze olanda az da olsa bir eksiğimiz var. Bu eksiğimizi tamamlamak için neler yapabilirse baktığımızda salgının seyrine baktığımızda gruplara ayrılarak sınavlar yapılabilir, iş takviminde değişiklik yapılabilir. Biz çocuğumuzun eline basılı karne vermek istiyoruz.