Bakan Selçuk ‘idam ve kafa kesme’ görüntülerine tepki gösterenlere çattı

Yayın tarihi: 24 Mart 2020 Salı 3:49 pm - Güncelleme: 24 Mart 2020 Salı 3:51 pm

Koronavirüs salgını nedeniyle okulların tatil edilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan uzaktan eğitimin ilk dersinde ortaokul öğrencilerine Adnan Menderes’in idam sahnesi, ilkokul öğrencilerine de kafa kesme sahnesi gösterilmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tepkiler üzerine görüntüleri ‘onaylamadığını’ açıklamış, bakanlık soruşturma başlatmıştı. Bakan Selçuk bugün yaptığı açıklamada ise “Bu süreçte elbette bazı hatalar olacak. Bir işte hata olunca ‘vay nasıl hata yaparsınız?’ MEB’in bu projede çalışan ekibine teşekkür etmek istiyorum. Vay hata yaptınız biçiminde ele almak insaflıca değil” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Haber Global’de Tuba Atav’ın sorularını yanıtladı. Selçuk, bazı velilerin EBA’ya girmekte zorlandığı iddiasıyla ilgili olarak “Uzaktan eğitimle kaydettiğimiz içerik TV yayını. Bunu tekrar tekrar söylüyoruz. Saatleri sınıflara göre ayırdık. Bir öğrenci 2 saat kalıp videolar izleyebilir. Binlerce deney var. EBA bir sosyal medya platformu” dedi.

EBA TV’de ders arası ‘idam ve ilahi’! Bakan Selçuk’tan da tepki

Flaş! EBA TV’deki skandal görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldı

“VAY HATA YAPTINIZ BİÇİMİNDE ELE ALMAK İNSAFSIZCA”

Selçuk devamında bakanlığa yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi.

“Bir haftada 3 kanal kurup, içeriklerini oluşturmak bizim için büyük bir proje. Bu süreçte elbette bazı hatalar olacak. Bir işte hata olunca ‘vay nasıl hata yaparsınız?’ MEB’in bu projede çalışan ekibine teşekkür etmek istiyorum. Vay hata yaptınız biçiminde ele almak insaflıca değil.”

EBA TV’de bir skandal daha: Kafa kesme ve suikast görüntüleri izlettiler!

“İSİMLENDİRMEDE BİR HATA OLMUŞ”

Selçuk, “Adnan Menderes’in idamı gösterildi. Ziya öğretmen ne düşünüyor?” şeklindeki soruya da şu yanıtı verdi:

“Bu ders aralarındaki bir etkinlik kuşağı ile ilgili. Etkinlik aralarına belgeseller konuluyor. Gece yarılarına kadar çalışıyoruz. İsimlendirmede hata olmuş. Dünya çapında bir proje yapıyor bakanlık. Gözden kaçan bir hata. İnceleme başlattık.

Bu ekip öylesine bir çalışma içinde ki binlerce videoyu incelemem mümkün değil. Prensip olarak içerikle ilgili arkadaşlarımızın yüzlercesi bu konuya eğiliyor. Gece yarılarına kadar uzayan bir çalışma sırasında bir içerik yerine başka bir içerik konuyor yanlışlıkla. Bu kontroller sırasında bir hata olmuş.

Hukuksal bir konu. Süreci beklememiz lazım. Eğitimciler olarak bu meseleye eğitsel olarak bakarız. Hukuksal incelemeye bakalım konuşuruz.”