Bakan Pakdemirli’den ‘çamaşır suyuyla yıkanmış döner’ açıklaması

Yayın tarihi: 24 Ocak 2020 Cuma 12:47 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2020 Cuma 12:47 pm

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakteri üreten etlerin çamaşır suyuyla yıkanarak döner yapıldığı iddialarını yalanladı.

Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Döner Federasyonunu (UDOFED) Genel Başkanı Mehmet Mercan tavuk dönerdeki bakterinin çamaşır suyuyla temizlendiğini söylemişti. Mercan TELE1’e yaptığı açıklamada, “Bozulan döner etlerini çamaşır suyuyla yıkayıp, halka yediriyorlar. Son yıllarda artan merdiven altı üretim halk sağlığını tehdit eder boyutta. Yediğiniz dönerin kim tarafından hangi koşullarda üretildiğini kontrol edin” demişti.

Bozulan döner etlerini çamaşır suyuyla yıkayıp, halka yediriyorlar

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de konuya ilişkin açıklama yaptı.

Pakdemirli, ” Haberdeki derneğin başkanını aradım. Ona ‘Nerede çamaşır suyu kullanıldığını söyleyin, biz gidip denetleyeceğiz’ dedim. Bir tane dahi gösteremedi. ‘Peki neden bu haberi yaptırdın’ dediğimizde de ‘Biz burada döner üretiyoruz, insanlar kendileri hazırlamasın diye’ yanıt verdi. Ismarlama bir haber. Böyle bilgi kirliliklerine karşı da savaşıyoruz. Bunun için de bir yasa çıkarılacak. Önüne gelen ‘Bunu yiyin, şunu yemeyin’ diyemeyecek” ifadelerini kullandı.