Bakan Pakdemirli, ’16 yılda 4,5 milyar’ fidan diktik demişti! İşte AKP döneminin ağaç katliamları

Yayın tarihi: 28 Ekim 2019 Pazartesi 5:28 pm - Güncelleme: 28 Ekim 2019 Pazartesi 5:37 pm

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 16 yılda, 4,5 milyar fidan dikildiğini söyledi. Peki Türkiye’de AKP iktidarı döneminde nerelerde ve ne kadar ağaç katledildi?

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Türkiye’nin en fazla ağaçlandırma yapan 3’ncü ülke konumunda olduğunu dile getirdi.

Son 16 yılda 4,5 milyar fidan dikildiğini aktaran Pakdemirli hedeflerinin ise 2023 yilina kadar 7 milyar fidanı toprakla buluşturmak olduğunu söyledi. Pakdemirli’nin verdiği rakama göre 16 yıl boyunca her gün ortalama 770 binden fazla fidan dikilmesi gerekiyor.

Bakan Pakdemirli’nin fidan dikme girişimi Türkiye’de AKP iktidarları döneminde ne kadar ağaç katliamı yapıldı sorusunu akıllara getirdi.

TÜRKİYE’DE ORMAN ALANI KAYBI 2018 YILINDA ZİRVEYE ÇIKTI

Küresel Orman İzleme Örgütü verilerine göre 18 yılda, ağaçla kaplı alanımızın yüzde 4,1’ini kaybettik. En güncel ağaç katliamı Türkiye’nin gözbebeği Kazdağları’ndaki siyanürle maden arama çalışmalarında yaşandı.
ve bahsedilenin aksine, 195 bin ağaç kesildi.

Kaz Dağları katliamı ertelendi

ORDU FATSA’DA DA MADEN KIYIMI DEVAM EDİYOR…

Fatsa ve Ünye’de sondaj çalışmaları nedeniyle sulara ağır metal karıştı, binlerce ağaç kesildi.

Ordu’da siyanür havuzları kuruldu: Türkiye’nin fındık deposuna ‘darbe’

ODTÜ’de ağaç katliamı eski Belediye Başkanı Melih Gökçek ile başladı. Gökçek, ağaç kesimi için ‘rekora imza attık’ demişti. 2017 yılında ODTÜ ormanındaki ağaçlar yol yapımı için bir gecede kesildi

kaçak yapıldığı anlaşılan KYK yurdu projesi içinde ağaç kesimi ODTÜ’lü öğrencilerin direnişiyle karşılaştı.

ODTÜ direnişi kazandı… Şantiye binalarına yıkım kararı

 

Kuzey Ormanları Savunması 3. Havalimani için 2012 yılından bugüne kadar kesilen ağaç sayısının 13 milyon olduğunu hesapladı.

İstanbul’da katliamı gözler önüne seren rapor: İki buçuk milyon yerine 13 milyon ağaç kesildi

Muğla’nin Dalaman ilçesinde 11 temmuz’da çıkan yangında Kızılçam Ormanları yok oldu. Yangına edilen geç müdahale de tartışma konusu oldu.

Dalaman’da başlayan yangın 18 saat sonra kısmen kontrol altına alındı

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yazlık Saray inşaatı doğanın kalbinde yükselirken, Yazlık Saray’ın yolu için de en az 50 bin ağaç kesildi. Yeni dikilecek fidanlar tüm bu kesilen ağaçların kesilmesiyle yok olan ekosistemi kaç yılda geri getireceği ise merak konusu.

Yıkılıp yeniden yapılacak olan yazlık sarayın maliyeti dudak uçuklattı: Tam 13 bin kişinin…