Bakan Pakdemirli: 11 gündür devam eden Milas yangını kontrol altına alındı

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2021 Salı 6:49 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2021 Salı 6:55 pm

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından  11 gündür devam eden Muğla Milas yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Bölgede soğutma çalışmaları yapılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamaya göre, Muğla’nın Köyceğiz ile Aydın’ın Bozdoğan ilçelerinde yangın devam ediyor.

PAKDEMİRLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI, SON DURUMU AKTARDI

Pakdemirli, son duruma ilişkin Marmaris Şehit Görkem Hasdemir Beldibi Yangın Ekip Binası’nda basın toplantısı düzenledi.  Pakdemirli, arıcılarla ilgili “Yangınlardan etkilenen arıcılara kovan desteğini yüzde yüz arttırarak ödeyeceğiz”  açıklamasını yaptı.

Bodrum’da yangın: Alevler rüzgarın etkisiyle büyüyor

Pakdemirli’nin açıklamaları şöyle:

“Köyceğiz’deki yangından yerleşim yerlerine önemli bir tehdit yok, havadan ve karadan etkin mücadele ediyoruz”

(Milas yangını açıklaması) Kanser gibi görünmeyen yerlerden, bir noktadan çıkabilen, devam eden bir yangınla karşı karşıyayız.”

Yunanistan’daki yangın ciddi boyutlara, yerleşim yerlerini tehdit eder hale gelmiş durumda. Bu anlamda komşumuza 2 uçağın gönderilmesi planlanmaktadır.”

Maalesef fazla bilgi kirliliği mevcut. ‘Çam balı bitti, arılar öldü’ gibi şeyler söyleniyor. Arıcılarımızın çoğu yaylada olduğu için aslında hasar çok az. Ama geriye nasıl döneceğiz ormanlık alanımız azaldığı için buradaki popülasyonu nasıl sağlıklı bir şekilde sürdüreceğiz gibi sorular var. Arıcılarımız endişe etmesin. Yangınlardan etkilenen arıcılara kovan desteğini yüzde yüz arttırarak ödeyeceğiz. Çam balı üreticilerimize de 30/ kg bal üretim desteği vereceğiz.”