Bakan Özhaseki’ye İsrail protestosu! Pankart apar topar kaldırıldı 3 kişi gözaltına alındı

Yayın tarihi: 9 Mart 2024 Cumartesi 7:01 pm - Güncelleme: 9 Mart 2024 Cumartesi 7:07 pm

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa’daki programında İsrail ile yapılan ticari faaliyetler nedeniyle protesto edildi. Özhaseki konuştuğu sırada “İsrail’le yapılan ticaretten utanç duyuyoruz” pankart açılırken, bir vatandaş da program sonrasında Özhaseki’ye “Ticareti kınıyoruz, lanetliyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa Yıldırım Belediyesi Mevlana Kentsel Dönüşüm Alanı Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı.

Özhaseki konuşma yaptığı sırada vatandaşlar, “İsrail’le yapılan ticaretten utanç duyuyoruz” yazılı bir pankart açtı.

Pankartı açan kişilere müdahale edildi. 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

“TÜRK HALKI OLARAK UTANÇ DUYUYORUZ”

Özhaseki’ye protestolar program dışında da devam etti. Bir vatandaş, Bakan Özhaseki’ye seslenerek, “İsrail ile yapılan ticaretten utanç duyuyoruz. Hükümet sesimize kulak versin. Ticareti kınıyoruz, lanetliyoruz. Türk halkı olarak utanç duyuyoruz. Biraz hassasiyet gösterin” dedi.

ERDOĞAN’IN MİTİNGİNDE DE PROTESTO EDİLMİŞTİ

Öte yandan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakarya mitinginde de İsrail ile ticari ilişkiler protesto edilmişti. Erdoğan’ın hitap ettiği kalabalık arasındaki bir grup, “İsrail ile ticaret utancı sonlandırılsın” yazılı bir pankart açmıştı. Miting görüntülerine de yansıyan o pankart, bir süre sonra kaldırılmıştı.

Erdoğan’ın mitinginde ‘İsrail ile ticaret utancı sonlandırılsın’ pankartı! Apar topar el konuldu

Kaynak: TELE1