Bakan Özhaseki’den belediyelere: Devlet bu yükü niye çeksin, zaten içerisi personel dolu

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2024 Perşembe 12:23 pm - Güncelleme: 23 Mayıs 2024 Perşembe 12:24 pm

AKP’li belediyelerdeki bankamatik memurları ve harcamaları gözardı eden Bakan Mehmet Özhaseki ek kaynak talep eden belediye başkanlarına tepki gösterdi.

Türkiye uzun süredir ekonomik krizle boğuşurken, seçim sürecinde har vurup harman savuran AKP iktidarı yerel seçimde hezimete uğrayınca ‘tasarruf paketi’ açıklamak zorunda kaldı. Bütçe yönetiminde sıkıntı yaşayan belediyelerse ek kaynak için Ankara’nın yolunu tuttu ancak tasarruf paketine takıldı.

Türkiye gazetesine konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ek kaynak talep eden belediye başkanlarına sert çıktı. Kamuda tasarruf tedbirlerini hatırlatan Özhaseki “Devlet bu yükü çekmeye mecbur değil” yorumunu yaptı.

‘SEÇİM DÖNEMLERİNDE 50-100 KİŞİ ALIP KAYBEDİYORLAR’

Özhaseki “Seçim dönemlerinde her ilçe belediye başkanı en az 50-100 kişi alıyor. İl ve büyükşehirler katbekat daha fazlasını, binlerce personel istihdam ediyor. Birçoğu seçimi kaybedip gidiyor. Gelenler bu maaşları ödeyemiyor ama aynısını kendi de yapıyor” dedi.

‘ZATEN İÇERİSİ PERSONEL DOLU’

Özhaseki şöyle devam etti: “Devlet bu yükü niye çeksin? Tasarruf tedbirleri başladı. Bize özellikle CHP’li belediyelerden gelen talep şu yönde; ‘Serbest bırakın biraz personel alalım’ Buna nasıl müsaade edelim, zaten içerisi personel dolu. Devlet bu yükü çekmekte mecbur değil.”

Kaynak: HABER MERKEZİ