Bakan Özer: Çocuklarını okula göndermeyenler ceza var ama uygulanmıyor

Yayın tarihi: 19 Ocak 2023 Perşembe 8:54 am - Güncelleme: 19 Ocak 2023 Perşembe 8:54 am

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çocuklarını okula yollamayan ailelere para cezası verildiğini fakat bunun bile uygulanmadığını söyledi. Özer, “Var, evet ama şimdiye kadar hiç uygulanmadı” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Habertürk’ten Kübra Par’a konuştu. Par, Özer’e tarikat karanlığında istismara uğrayan 6 yaşındaki çocuğun bir kez bile okula gitmediğini hatırlattı. Par, bu durum hakkında herhangi bir işlem yapılmadığını belirterek, “Cemaatler, tarikatlar kız çocuklarını okula göndermiyorlar gibi bir mesele var. Bununla ilgili ne yapıyorsunuz ve ne yapacaksınız?” sorusunu yöneltti.

Öğretmenler atama diyor Bakan Özer kahkaha atıyor

Özer, tarikat ile cemaatlere ve Par’ın hatırlattığı olay hakkında tek bir yorum yapmadı. Özer, okullaşma için yapılan çalışmaları anlattı. Par, “Cemaatlerle ilgili soruma tam yanıt alamadım” demesine üzerine Özer şunları sarf etti:

Kardeşinin uğradığı istismarı inkar eden tarikatçı ağabeyin istismarı savunduğu görüntüler ortaya çıktı

“Biz kayıt olmayan tüm ailelere ulaşmaya çalışıyoruz. Bu sadece Millî Eğitim Bakanlığı’nın tek başına çözebileceği bir problem değil. Buna topyekûn mücadeleyle, Aile ve İçişleri veya Adalet bakanlıklarımızla birlikte çözüm getirilebiliriz. Zaten şu anda bu kapsamda çalışmalarımız ilgili bakanlıklarımızla koordineli bir şekilde yoğun olarak devam ediyor”

BAKAN İTİRAF ETTİ!’ ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERMEYEN AİLELERE  CEZA VAR AMA UYGULANMIYOR

Çocuklarını okula göndermeyen ailelere ceza uygulanmadığı iddiasının sorulması üzerine Özer, şu itirafta bulundu:

Var, evet ama şimdiye kadar hiç uygulanmadı. Bu sadece bizimle ilgili bir durum değil. Valiliklerin bu cezayı vermesi gerekiyor. Çünkü biz okula gitmeyeni tespit edip oraya bildiriyoruz. Nüfus üstünden oluyor; ceza kısmı Millî Eğitim’le ilgili değil.

Bakana bak! Mahmut Özer öğretmeninin uzattığı çiçeği almamak için kulağını kaşıdı

Zaten çözüm tek başına para cezası değil. Seçenekleri artırmamız gerekiyor. Okul öncesiyle ilgili yaptığımız uygulamadan önce bu kadar çocuk okul öncesi eğitime erişemiyordu. Yaptığımız çalışmalarla bir yılda 1,5 milyona yakın öğrenci okul öncesi eğitime başladı. Köy yaşam merkezi olarak köy okulları açtık. Köy okullarında 20 binin üzerinde çocuk anaokullarına gitmeye başladı.